Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Europa League: “Γεμίζουν” τα ταμεία του Ολυμπιακού! Η “χρυσή” πρόκριση επί της Μπέρνλι

Europa League: “Γεμίζουν” τα ταμεία του Ολυμπιακού! Η “χρυσή” πρόκριση επί της Μπέρνλι
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός πήρε μία σπουδαία πρόκριση επί της Μπέρνλι και κέρδισε το “εισιτήριο” για τους ομίλους του Europa League, γεμίζοντας παράλληλα και τα ταμεία του με πολύ σημαντικά έσοδα, τα οποία μπορούν ακόμη και να ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ.

Για μία ακόμη χρονιά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει στους ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και ακόμη κι αν πρόκειται για το Europa League αυτή τη φορά, τα έσοδα που θα εξασφαλίσει, είναι και πάλι υπέρογκα.

Με την UEFA να έχει ενισχύσει τα τελευταία χρόνια τα έσοδα και στη δεύτερη διοργάνωσή της και με τους Πειραιώτες να βρίσκονται πολύ ψηλά στην κατάταξή της, τα ταμεία τους αναμένεται να γεμίσουν με… χρυσάφι.

“Χτυπάει” έσοδα άνω των 10 εκατ. ευρώ

Με την πρόκριση επί της Μπέρνλι, οι “ερυθρόλευκοι” εξασφάλισαν ένα μεγάλο μέρος του μπάτζετ τους, αφού τα συνολικά έσοδα μπορούν να φθάσουν ακόμη και τα 10.000.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός έχει ήδη λάβει 280.000 ευρώ από τη συμμετοχή του στον 3ο προκριματικό γύρο και θα πάρει επιπλέον 2.920.000 ευρώ ως μπόνους πρόκρισης στους ομίλους.

Επιπλέον στους Πειραιώτες υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν 2.500.000-3.000.000 ευρώ από τα 84 εκατ. ευρώ που θα μοιράσει η UEFA στις ομάδες του Europa League, βάσει της θέσης τους στην ευρωπαϊκή κατάταξη, όπου οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκονται μέσα στην 30άδα. Τα έσοδα δεν σταματούν όμως εδώ, αφού ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο και από το market pool, το οποίο θα μοιραστεί βέβαια με τον ΠΑΟΚ (40% η ομάδα του Πειραιά έναντι 60% της ομάδας της Θεσσαλονίκης).

Με δεδομένο μάλιστα, ότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα έχει αρκετές πιθανότητες και για μία καλή πορεία στους ομίλους του Europa League, όντας και στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης, τα χρήματα μπορεί να “εκτιναχθούν” και πολύ πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι μια απλή νίκη δίνει 570.000 ευρώ, ενώ κάθε ισοπαλία 190.000 ευρώ.

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις