Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Europa League: Στον τελικό η Άρσεναλ! Νίκησε τη Βαλένθια και στην Ισπανία – video

Europa League: Στον τελικό η Άρσεναλ! Νίκησε τη Βαλένθια και στην Ισπανία – video

Την πρόκριση της στον τελικό του Europa League πανηγύρισε η Άρσεναλ. Η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου επικράτησε της Βαλένθια και στην Ισπανία με 4-2 και με δύο νίκες έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο εισιτήριο για το Αζερμπαϊτζάν.

Η επιστροφή της Άρσεναλ σε ευρωπαϊκό τελικό είναι γεγονός από το βράδυ της 9ης Μαΐου. Μετά το 2006 και την ήττα από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League, οι «κανονιέρηδες» θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν το πρώτο τους τρόπαιο μετά από 25 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1994, όταν είχαν κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων, μετά τη νίκη τους και στο «Μεστάγια» επί της Βαλένθια με 4-2 (3-1 το πρώτο ματς).

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι με δύο νίκες προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό της 29ης Μαΐου, που θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Ο τεχνικός της Άρσεναλ, που έχει κατακτήσει τρία διαδοχικά Europa League με τη Σεβίλλη, πάει να σηκώσει την τέταρτη κούπα στον θεσμό!

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος σημείωσε χατ – τρικ. Η Βαλένθια προηγήθηκε με τον Γκαμεϊρό στο 11′, αλλά η Άρσεναλ απάντησε με δύο γκολ. Ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε το 1-1 στο 17′, ενώ ο Λακαζέτ έδωσε προβάδισμα στους Λονδρέζους στο 50′. Στο 58′ ο Γκαμεϊρό έκανε το 2-2, με τον επιθετικό της Άρσεναλ να απαντάει με άλλα δύο γκολ (69′, 89′), υπογράφοντας την πρόκριση της ομάδας του.

Τα highlights του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μαρθελίνο): Νέτο, Πιτσίνι (56′ Σολέρ), Γκαράι, Γκαμπριέλ, Χοσέ Γκαγιά, Βας, Ντάνι Παρέχο, Κοσελέν, Γκέντες (71′ Φεράν Τόρες), Ροντρίγκο (71′ Σάντι Μίνα), Γκαμεϊρό.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Ουνάι Έμερι): Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα (80′ Γκεντουζί), Τζάκα, Κολάσινατς (70′ Μουστάφι), Ομπαμεγιάνγκ, Εζίλ (62′ Μχιταριάν), Λακαζέτ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις