Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Europa League: Τι έκαναν οι αντίπαλοι των ΑΕΚ, Άρη κι Ατρομήτου

Europa League: Τι έκαναν οι αντίπαλοι των ΑΕΚ, Άρη κι Ατρομήτου

Εβδομάδα Europa League είναι αυτή που ξεκινάει, με το ελληνικό ενδιαφέρον να είναι έντονο, μιας και οι ΑΕΚ, Άρης κι Ατρόμητος ρίχνονται στη “μάχη” του τρίτου προκριματικού γύρου. Τι έκαναν οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων, Κραϊόβα, Μόλντε και Λέγκια στα εγχώρια πρωταθλήματα τους.

Ήττα για Κραϊόβα

Την πρώτη εφετινή ήττα στο ρουμανικό πρωτάθλημα γνώρισε η Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα, αντίπαλος της ΑΕΚ στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League. Σε αγώνα για την 4η ημέρα της διοργάνωσης, η Κραϊόβα έχασε 2-1 εκτός έδρας από την Χέρμανσταντ, παρότι προηγήθηκε μόλις στο 3ο λέπτό της αναμέτρησης με τον Βασίλε Νικολάε Κονσταντίν. Η Χέρμανσταντ κατάφερε με δύο τέρματα στο Β΄ ημίχρονο (50΄ Πετρέσκου, 53΄ Βιέρα) να πάρει την πρώτη εφετινή νίκη της, ενώ η Κραϊόβα με τρεις νίκες βρίσκεται στηην 3η θέση της κατάταξης με 9 βαθμούς. 

Νίκη για Μόλντε

Με δύο τέρματα ποδοσφαιριστών της που ήρθαν από τον πάγκο, η Μόλντε επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Βίκινγκ και με 17 αγώνες στο ενεργητικό της, φιγουράρει στην πρώτη θέση του νορβηγικού πρωταθλήματος με 36 βαθμούς. Η προσεχής αντίπαλος υου Άρη στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League σκόραρε στο 82΄ με τον Λικί Τζέιμς και στο 86΄ με τον Μάγκνους Βολφ Έϊκρεμ. Λίγο νωρίτεραο Τζέιμς είχε αντικαταστήσει τον Σιόλσταντ και ο Βολφ Έϊκρεμ τον Χέσταντ.

“Λευκή” ισοπαλία για Λέγκια

Ισόπαλη χωρίς τέρματα αναδείχθηκε η Λέγκια Βαρσοβίας με την Σλασκ Βρότσλαβ σε αγώνα για την 3η ημέρα του πολωνικού πρωταθλήματος, λίγες ημέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με τον Ατρόμητο για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν τους τρεις βαθμούς κι έτσι έμειναν στην 8η θέση της κατάταξης με 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις