Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Facts & Figures για το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Facts & Figures για το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr όπως συνηθίζει πριν από τα παιχνίδια του Δικέφαλου Αετού δίνει στοιχεία για το παρελθόν του εκάστοτε αγώνα.

Το ίδιο έκανε και το ματς ΑΕΚ – ΠΑΟΚ για την 10η αγωνιστική της Super League.

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στην Ένωση, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#Στα 17 τελευταία παιχνίδια με την ΑΕΚ ανεξάρτητα έδρας και διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ μετρά δέκα νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες. Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 62 φορές με γηπεδούχο την ΑΕΚ (45 νίκες ΑΕΚ – 10 ισοπαλίες -7 νίκες ΠΑΟΚ).

#31 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν σκοράρει σε εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Με 4 γκολ ο Γιώργος Κούδας και ο Γιάννης Γιακουμής είναι οι πιο παραγωγικοί για τον Δικέφαλο. Ακολουθούν με δύο οι Γκουερίνο, Βασιλάκος, Ζουμπούλης, Βοσκαρίδης και Οκκάς.

#4 ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου έχουν καταφέρει να βρουν δύο φορές δίχτυα στο ίδιο ματς με αντίπαλο την ΑΕΚ εκτός έδρας. Ο πρώτος που το κατάφερε ήταν ο Γιάννης Γιακουμής στην ήττα του ΠΑΟΚ με 6-2 στις 13 Μαΐου 1962 και ακολούθησε ο Βασίλης Βασιλάκος την 1η Μαΐου του 1983 στη νίκη του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Κορίνθου με 3-1. Ο Στέφανος Βοσκαρίδης σημείωσε δύο τέρματα στις 8 Μαΐου 2002 σε ήττα του Δικεφάλου με 6-2. Ο Γιαννάκης Οκκάς την 1η Δεκεμβρίου 2002 πανηγύρισε δύο γκολ στη νίκη του ΠΑΟΚ με 4-3 στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

#8 αγώνες χωρίς ήττα είναι το μεγαλύτερο σερί του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την ΑΕΚ και έγινε από τις 3 Ιουνίου 1981 μέχρι τις 29 Ιουνίου 1983 με οκτώ αναμετρήσεις για όλες τις διοργανώσεις, στις οποίες ο ΠΑΟΚ είχε πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες.

#Ο ΠΑΟΚ δεν έχει σκοράρει στις έξι τελευταίες του επισκέψεις στην έδρα της ΑΕΚ. ‘Eχει να βρει δίχτυα από τις 29 Ιανουαρίου 2012, όταν επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Γεωργιάδη (16′) και Αθανασιάδη (66′) στο ΟΑΚΑ.

#2 από τις εκτός έδρας νίκες του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την ΑΕΚ είναι με 2-0, ενώ υπάρχουν και δύο ακόμη με 2-1. Από μια εμφάνιση έχουν οι νίκες με σκορ 3-1, 1-0 και 4-3.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις