Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

FIFA: Άνοδος δύο θέσεων για την Ελλάδα! Στην πρώτη θέση η Γαλλία

FIFA: Άνοδος δύο θέσεων για την Ελλάδα! Στην πρώτη θέση η Γαλλία
ΦΩΤΟ Reuters

Παρότι δεν συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει δύο θέσεις στο Ranking της FIFA και βρέθηκε στην 42η του κόσμου, εκμεταλλευόμενη τα αποτελέσματά της τον τελευταίο καιρό.

Με 1.436 βαθμούς στη νέα κατάταξη που ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, η Ελλάδα ανέβηκε δύο θέσεις στο Ranking της FIFA, όντας πλέον 42η στον κόσμο, από 44η στην προηγούμενη λίστα. Στην πρώτη θέση η Γαλλία.

Η Εθνική Ομάδα εκμεταλλεύτηκε τα θετικά της αποτελέσματα τον τελευταίο χρόνο και έτσι παρά την απουσία της από μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, όπως το Μουντιάλ του 2018, κατάφερε να βελτιώσει τη θέση της.

Σύμφωνα με το νέο ranking δε, στην κορυφή βρίσκεται η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλία, ενώ δεύτερο είναι το Βέλγιο που κέρδισε μια θέση (1.723 βαθμοί)  και άφησε πίσω του την Βραζιλία (1.657).

Μεγάλη άνοδο 16 θέσεων σημείωσε η δευτεραθλήτρια της Ρωσίας, Κροατία, όντας πια στην τέταρτη θέση με 1.643 βαθμούς, ενώ την μεγαλύτερη πτώση, εμφάνισαν η Γερμανία (15 με 1.561 από 2η), που αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων και ο Παναμάς (69ος με 1.343 από 55ος), που υποχώρησε 14 θέσεις, εξαιτίας και της τραγικής εικόνας του στο Μουντιάλ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις