Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

FIFA: Μπάτζετ 1 δισ. ευρώ για νέα αφρικανική λίγκα!

FIFA: Μπάτζετ 1 δισ. ευρώ για νέα αφρικανική λίγκα!
ΦΩΤΟ Reuters

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο προανήγγειλε τη δημιουργία μιας νέας διοργάνωσης μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Αφρικής, την οποία είναι διατεθειμένος να χρηματοδοτήσει με ένα ποσό της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

Το αφρικανικό ποδόσφαιρο παραμένει… υποανάπτυκτο, παρά το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές από την Αφρική έχουν πλέον “κυριαρχήσει” στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με πολλούς από αυτούς να πρωταγωνιστούν και στο ευρωπαϊκό Champions League.

Οι περισσότεροι όμως φεύγουν σε πολύ μικρή ηλικία από τις χώρες τους για την Ευρώπη και αυτό φιλοδοξεί να αλλάξει η FIFA, σύμφωνα με όσα τόνισε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας αποκάλυψε τα πλάνα του για μία νέα αφρικανική λίγκα, στην οποία θα συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες της ηπείρου και η οποία μπορεί να έχει έσοδα της τάξης των 200 εκατ. ευρώ το χρόνο.

«Πρέπει να πάρουμε τις 20 καλύτερες ομάδες της Αφρικής και να παίξουν σε μία αφρικανική λίγκα, ώστε να βάλουμε το αφρικανικό ποδόσφαιρο στο επίκεντρο του κόσμου. Μία τέτοια διοργάνωση, θα μπορούσε να αποφέρει 200 εκατομμύρια. Και θα βοηθήσει στην παραμονή των Αφρικανών παικτών εδώ, αντί να πηγαίνουν τόσο νωρίς σε άλλα πρωταθλήματα του πλανήτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ινφαντίνο.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις