Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Φινάλε με δυο γκολ! Δεν “ξεκολλάει” ο Απόλλων Σμύρνης! “Άντεξε” η Λαμία

Απόλλων Σμύρνης - Λαμία
ΦΩΤΟ eurokinissi

Στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα παρέμεινε ο Απόλλων Σμύρνης, που δεν κατάφερε να νικήσει εντός έδρας τη Λαμία (1-1). Τα δυο γκολ μπήκαν μετά το 87′. Μεγάλες επεμβάσεις από Παπαδόπουλο των φιλοξενούμενων.

Η Λαμία παρέμεινε για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητη, αφού κατάφερε να φύγει με το βαθμό από την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90+2. Το 1-0 έγινε στο 88′, αλλά η “Ελαφρά Ταξιαρχία’ έχασε τη νίκη… μέσα απ’ τα χέρια της και παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό στα πρώτα του λεπτά, με τη Λαμία να χάνει τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 9′. Ο Βουό βγήκε απέναντι στον Τσόβιτς, πλάσαρε με το δεξί αλλά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα έσωσε με το πόδι.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να “χαλάσουν” το παιχνίδι της ομάδας του Βούλιτς και να έχουν καλές αντεπιθέσεις. Πάντως, οι γηπεδούχοι αύξησαν την επιθετική τους παρουσία και στο 15 “άγγιξαν” και αυτοί το γκολ. Ο Κοντοές έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αλμπάνης -στο δεύτερο δοκάρι- έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ (ο διαιτητής δεν είδε την επέμβαση και έδωσε άουτ).

Ο Απόλλων Σμύρνης ανέβασε.. στροφές στη συνέχεια και πίεσε για να φτάσει στο 1-0. Στη μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Μάατσι κατέβασε ωραία τη μπάλα στην περιοχή , πέρασε την μπάλα -με σουτ- κάτω από τον Παπαδόπουλο αλλά ο Ασίγκμπα ήρθε και απομάκρυνε πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Η.. επανάληψη ανήκε στον Απόλλωνα Σμύρνης, που έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει ένα τέρμα. Στο 59′ ο Κονέ εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Παπάζογλου ξέφυγε από την αντίπαλη άμυνα και έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά χωρίς να τη στείλει στα δίχτυα. Στο 67′ ο Αλμπάνης έπιασε δύσκολο σουτ αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

Φινάλε με δυο γκολ

Στο 86’΄ο Παπαδόπουλο απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κονέ, αλλά τελικά το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 88′. Ο Ελμπάζ κατέβασε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, απέφυγε τους Ασίγκμπα και Παπαδόπουλο και με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η χαρά των γηπεδούχων όμως δεν κράτησε μέχρι… τέλους, αφού η Λαμία διαμόρφωσε στο 90+2′ το τελικό 1-1. Ο Κύργιας ανέτρεψε τον Όμο και ο Πίτι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις