Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Φυλακούρης: “Μπορεί να σωθεί ο Παναθηναϊκός”

Φυλακούρης: “Μπορεί να σωθεί ο Παναθηναϊκός”
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός βιώνει κατά γενική ομολογία μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία του. Είναι απόλυτα λογικό και κατανοητό ότι το μέγεθος της σοβαρότητας και της ανησυχίας που υπάρχει για το “αύριο” του συλλόγου να αντιμετωπίζεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από κάποιους ανθρώπους που έχουν προσφέρει το “είναι” τους στην ομάδα, ως παίκτες και στη συνέχεια από άλλα πόστα.

«Είμαι πικραμένος και συγκινημένος» δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τότης Φυλακούρης, ο άνθρωπος ο οποίος τίμησε όσο λίγοι την φανέλα του Παναθηναϊκού και ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής το 2005 όταν κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του από τον πάγκο μετά την απομάκρυνση του Ζντένεκ Σκάζνι.

-Μία δύσκολη μέρα για τον Παναθηναϊκό, δεν ξέρω εάν το περιμένατε αυτό από τον Γιάννη Αλαφούζο;
«Δεν είναι απλά μία δύσκολη μέρα. Πιστεύω πως είναι η κρισιμότερη που βιώνει ολόκληρη η Παναθηναϊκή οικογένεια. Ας μην κρυβόμαστε. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο πάνθεον των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης κι έφτασε να διάγει την κρισιμότερη φάση της Ιστορίας του. Είμαι πικραμένος και συγκινημένος…»

-Πικραμένος το καταλαβαίνω, αλλά συγκινημένος γιατί;
«Διότι βλέπω ότι αυτή η ομάδα που μου έχει προσφέρει τα πάντα τόσο εντός αλλά κι εκτός γηπέδου βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Όπου κι αν έχω πάει εκτός Ελλάδας κι ανέφερα το όνομα του Παναθηναϊκού όλοι μας άνοιγαν τις πόρτες. Θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα μας χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων, μικρών, μεγάλων, πλούσιων και φτωχών. Να βρεθούν κάποιοι που να αγαπούν τον Παναθηναϊκό πραγματικά και με σωστή διαχείριση να τον βγάλουν από το αδιέξοδο.»

-Πέρασε από το μυαλό σας ποτέ ότι ο Παναθηναϊκός θα έφτανε σε αυτό το σημείο;
«Ούτε ο πιο απαισιόδοξος οπαδός, αλλά και υποστηρικτής άλλης ομάδας, δεν θα πίστευε αυτό που συνέβη. Το λέω και είμαι κάθετος. Ποιος να το πίστευε; Θεωρώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν αληθινά την ομάδα. Δεν θα πρέπει να την αφήσουν στο έλεος του Θεού. Να την βοηθήσουν να ορθοποδήσει.»

-Γιατί θεωρείτε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος αποχώρησε τώρα και όχι στο τέλος της περιόδου, τη στιγμή, μάλιστα, που έγιναν μεταγραφές και στήθηκε μια ομάδα με σκοπό να πρωταγωνιστήσει;
«Ο άνθρωπος που αναφέρεστε ας μην ξεχνάμε ότι ήταν αυτός που τα 5 τελευταία χρόνια έκανε τα πάντα για να ?μεγαλώσει? η ομάδα. Έδωσε τα λεφτά του, τα έβαλε με όλους. Θεωρώ ότι η διαχείριση που έγινε δεν ήταν σωστή. Έπρεπε να βρεθεί κάποιος και να τον ?ξυπνήσει?. Είναι άλλο πράγμα να είσαι επιτυχημένος επιχειρηματίας, καναλάρχης κι άλλο πράγμα το ποδόσφαιρο. Θα μπορούσαν οι παλαίμαχοι να του προσφέρουν λύσεις. Εμείς δεν θέλουμε τίποτα άλλο από το καλό του Παναθηναϊκού.»

-Που θα αποδίδατε ευθύνες για την τωρινή εικόνα του συλλόγου, με χρέη που ίσως να ξεπερνούν τα 50 εκ. ευρώ;
«Δεν μπορώ να ρίξω ευθύνες συγκεκριμένα. Λάθη κάνουμε όλοι οι άνθρωποι. Λάθη έγιναν και στο παρελθόν, αλλά δεν μπορώ να πω ότι φταίει η οικογένεια Βαρδινογιάννη ή ο κ. Πατέρας ή, ο εκλιπών κ. Βγενόπουλος ή, ο Αλαφούζος. Από το 2000 έως το 2006 που ήμουν στην ομάδα ο Παναθηναϊκός έβγαλε 17 επαγγελματίες και παίζουν σε διάφορες ομάδες, πήραν διακρίσεις κι εκτός των συνόρων. Ξαφνικά σε μία νύχτα έψαχνα να βρω που ήμουν. Ποτέ, όμως, δεν έπαψα να αγαπώ τον Παναθηναϊκό. Έπαιρνα 850 ευρώ τότε, όπως σας το λέω, δεν σήκωσα κεφάλι κι όπως τότε, αλλά και τώρα αγαπώ το ίδιο την ομάδα μου. Δεν μπορώ να πω κακό για την οικογένειά μου.»

-Τι θα πρέπει να γίνει στο εξής για να ξεπεράσει ο σύλλογος αυτή την κρίση;
«Κατ΄αρχήν να σταματήσει η κακή διαχείριση. Να βάλουν κάτω τα πράγματα αυτοί που αγαπούν πραγματικά τον Παναθηναϊκό και να βρουν λύσεις. Μετά από αρκετά χρόνια η ομάδα έχει έναν πολύ καλό προπονητή και πάνω που πάμε να ?σηκωθούμε? εκεί πάμε να τα διαλύσουμε όλα. Είναι κρίμα να διαλυθεί αυτή η ομάδα.»

-Εκτιμάτε ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου αποτελεί τη μοναδική σανίδα σωτηρίας;
«Όλοι πρέπει να ?πίνουν νερό στ΄ όνομά τους?. Ο Δημήτρης έχει οράματα, πήρε από τον θείο του και τον πατέρα του. Πρέπει να βοηθήσει, να πάρει τα ηνία και όλοι εμείς να τον στηρίξουμε. Προσωπικά δεν θεωρώ αποτυχημένο τον Γιάννη Αλαφούζο, για μένα ο άνθρωπος έκανε τα αδύνατα δυνατά για να σώσει την ομάδα.»

-Θα είστε κοντά στη νέα προσπάθεια;
«Οικονομικά δεν μπορώ να συνεισφέρω, αλλά εάν μου ζητηθεί θα δώσω και την ψυχή μου. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι η δύναμή του. Αυτός ο κόσμος πρέπει να ικανοποιηθεί και να ανασάνει. Όλοι να βοηθήσουμε για να σωθεί ο Παναθηναϊκός μας.»

Πηγή: ΑΠΕ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις