Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Η Γιουβέντους παρουσίασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο! “Παίκτες της ηλικίας μου πηγαίνουν στο Κατάρ ή στην Κίνα, εγώ είμαι διαφορετικός”

Η Γιουβέντους παρουσίασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο! “Παίκτες της ηλικίας μου πηγαίνουν στο Κατάρ ή στην Κίνα, εγώ είμαι διαφορετικός”
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ronaldo-Day στο Τορίνο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Πορτογάλου αστέρα από τη Γιουβέντους. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πραγματοποίησε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Μεγάλης Κυρίας, δηλώνοντας έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του. Όσο για τον στόχο του, αυτός δεν είναι άλλος από το να γράψει ιστορία με την ιταλική ομάδα.

Η Γιουβέντους έκανε το “μπαμ” του καλοκαιριού, αποκτώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Τορίνο έδωσε γη και ύδωρ στους Μαδριλένους και τον Πορτογάλο σταρ, προκειμένου να τον ντύσει στα “ασπρόμαυρα”.

Ο Ρονάλντο βρίσκεται από την Κυριακή στην Ιταλία, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στη “Μεγάλη Κυρία”. Ο Πορτογάλος άσος πέρασε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/7) από ιατρικές εξετάσεις και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας. Απ’ τη μεριά του,  υπέγραψε αρκετές φανέλες και αυτόγραφα, μπαίνοντας έτσι σιγά σιγά στο κλίμα της νέας του ομάδας.

Σειρά πήρε η παρουσία του “CR7” από τη Γιουβέντους. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πραγματοποίησε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ιταλικής ομάδας μπροστά σε περισσότερους από 200 δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο Τορίνο, προκειμένου να καλύψουν τη συνέντευξη Τύπου του Πορτογάλου.

Ο 33χρονος άσος δήλωσε έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του. Όσο για τον στόχο του, αυτός δεν είναι άλλος από το να γράψει ιστορία με τη Γιουβέντους, κατακτώντας το Champions League με τη “Μεγάλη Κυρία”.

“Κατά τη γνώμη μου είναι ένας από τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο, οπότε ήταν μία εύκολη απόφαση. Ενδιαφέρον σύλλογος η Γιουβέντους, με ενδιαφέροντα προπονητή κι ενδιαφέροντες παίκτες”, απάντησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί επέλεξε τη Γιουβέντους.

“Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, είμαι ακόμα σχετικά νέος, οπότε πάντα μου άρεσαν οι προκλήσεις. Από Σπόρτινγκ στο Μάντσεστερ, μετά Ρεάλ και τώρα Γιουβέντους. Ήταν ονειρεμένη καριέρα, που δεν μπορούσα να φανταστώ όταν άρχιζα, τόσους τίτλους, τόσα ατομικά βραβεία. Νομίζω ότι αυτή η πρόκληση θα είναι όσο καλές ήταν και οι υπόλοιπες”, πρόσθεσε.

Όσο για το αν είναι λυπημένος που έφυγε από τη Ρεάλ; “Δεν είμαι λυπημένος. Είμαι χαρούμενος γιατί είναι μία νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Παίκτες της ηλικίας μου πηγαίνουν στο Κατάρ ή στην Κίνα, με όλον τον σεβασμό, ενώ το να έρχομαι σε τέτοια ομάδα σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό”.

“Τα εννέα χρόνια στη Ρεάλ ήταν υπέροχα, όμως τώρα πρέπει να εστιάσω στο νέο σπίτι μου. Έχω κίνητρο, είμαι αφοσιωμένος και θα προσπαθήσω να δείξω ότι είμαι κορυφαίος παίκτης ως συνήθως, μέσα από τις προπονήσεις μου. Γνωρίζετε τα στατιστικά μου, είμαι πολύ φιλόδοξος και μου αρέσουν οι προκλήσεις”, δήλωσε ο “CR7”.

“Το Champions League είναι ένα τρόπαιο που όλοι οι σύλλογοι θέλουν να το κατακτήσουν. Όπως είπαμε με τον πρόεδρο, είναι ένα τρόπαιο που το θέλουμε, όπως και το πρωτάθλημα. Ξέρω ότι ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός, αλλά θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Θα βοηθήσω. Στο παρελθόν δεν μπορούσαν να νικήσουν, επειδή ακόμα και στον τελικό να φτάσεις, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τα πράγματα θα πάνε φυσικά και θα δούμε τι θα συμβεί”, τόνισε ο Ρονάλντο για τον μεγάλο στόχο της Γιουβέντους, ο οποίος δεν είναι άλλος από το Champions League.

“Είμαι υπερήφανος με τον τρόπο που ήρθα εδώ. Μου δίνει κίνητρο για το μέλλον. Είμαι διαφορετικός από άλλους παίκτες που νομίζουν ότι η καριέρα τους τελείωσε στην ηλικία μου και θέλω να τους δείξω. Είναι συναισθηματική στιγμή για μένα και τον σύλλογο, επειδή δεν είμαι 23 αλλά 33. Θέλω να γράψω ιστορία εδώ. Ελπίζω να εκπλήξω τους πάντες για ακόμα μία φορά”, τόνισε ο Πορτογάλος, ο οποίος είναι έτοιμος για αποδείξεις.

“Δεν έχουμε αποφασίσει πότε θα κάνω ντεμπούτο, αφού ακόμα δεν έχω γνωρίσει τον προπονητή. Θα αρχίσω προπόνηση στις 30 Ιουλίου και θα μου άρεσε να παίξω στις 12 Αυγούστου, στο πρώτο παιχνίδι”, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την μονομαχία του με τον Λιονέλ Μέσι, ο Ρονάλντο δήλωσε: “Δεν βλέπω παίκτες ως αντιπάλους. Δεν ζω έτσι. Φυσικά και θέλουμε να κερδίσουμε όλους τους αγώνες, αυτή είναι η πρόκληση. Να είμαστε οι καλύτεροι που μπορούμε. Αυτή είναι μία ενδιαφέρουσα πρόκληση. Όλοι μιλούν για την αντιπαλότητα με τον Μέσι, όμως όπως είναι φυσικό θα παίξουμε τον αγώνα μας και στο τέλος θα δούμε ποιος είναι ο καλύτερος”.

“Η Γιουβέντους μου έδωσε μία υπέροχη ευκαιρία κι είμαι ευγνώμων. Μου έδωσε αξία σε μένα και στο ποδόσφαιρό μου. Μπορώ να δω ότι είναι ένας σύλλογος που μπορεί να έχει μεγάλες επιτυχίες, εγχώρια τρόπαια, ήταν στον τελικό Champions League. Είμαι υπερήφανος που ενδιαφέρθηκαν για μένα κι ελπίζω να δώσω τα πάντα στο γήπεδο και να την πάω λίγο πιο ψηλά”, ανέφερε ακόμα ο Κριστιάνο.

“Είναι μία διαρκής πρόκληση, είναι πολύ ενδιαφέρουσα για μένα, επειδή δεν θέλω να είμαι παράδειγμα μόνο ως παίκτης αλλά και ως άνθρωπος. Θέλω να βοηθήσω τους νέους. Έχω 4ετές συμβόλαιο, θα είμαι αφοσιωμένος και θέλω να δουλέψω με τον σύλλογο κι ο σύλλογος με μένα για νέα τρόπαια.

Θέλουμε να κερδίσουμε όλους τους αγώνες, αυτή είναι η πρόκληση. Να είμαστε οι καλύτεροι που μπορούμε. Αυτή είναι μία ενδιαφέρουσα πρόκληση. Όλοι μιλούν για την αντιπαλότητα με τον Μέσι, όμως φυσικά και θα παίξουμε τον αγώνα μας και στο τέλος θα δούμε ποιος είναι ο καλύτερος.

Μου αρέσει η πρόκληση. Θα είναι δύσκολο, το ξέρω, όμως θα είμαι έτοιμος κι εγώ κι η Γιουβέντους. Η ηλικία δεν έχει σημασία, έχω κίνητρο, ενθουσιασμό και θα βάλω τα δυνατά μου. Ανυπομονώ να αρχίσει το πρωτάθλημα”, συμπλήρωσε ο Ρονάλντο.

Η παρουσίαση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Γιουβέντους

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις