Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Μπαρτσελόνα ισοπέδωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης! Ο Σουάρες δεν έδειξε οίκτο στους Μαδριλένους – video

Η Μπαρτσελόνα ισοπέδωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης! Ο Σουάρες δεν έδειξε οίκτο στους Μαδριλένους – video
ΦΩΤΟ Reuters

Σε περίπατο μετέτρεψε το πρώτο Clasico της σεζόν η Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν λυπήθηκε την τραγική Ρεάλ Μαδρίτης, διασύροντας την με 5-1 στη Βαρκελώνη, για τη δέκατη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Θέμα ωρών η απόλυση του Λοπετέγκι.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, η Μπαρτσελόνα διέλυσε εντός έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης με 5-1, για τη δέκατη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Λιονέλ Μέσι, ωστόσο δεν είχε κανένα πρόβλημα να διασύρει τους Μαδριλένους.

Έτσι, οι Καταλανοί επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από τη δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης κι 7 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει χάσει από πολύ νωρίς την επαφή με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Θέμα ωρών η απόλυση του Λοπετέγκι, η ομάδα του οποίου έμεινε για πέμπτο σερί παιχνίδι μακριά από τη νίκη στην Ισπανία.

Ο αγώνας

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, μετατρέποντας το πρώτο ημίχρονο σε παράσταση για έναν ρόλο. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν άφησε περιθώρια στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δεν υπήρχε στο γήπεδο στα πρώτα 45 λεπτά.

Η πίεση των Καταλανών απέδωσε καρπούς μόλις στο 11′, όταν σε υποδειγματική αντεπίθεση, ο Άλμπα έφυγε ταχύτατα στην πλάτη του Νάτσο από τα αριστερά και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Κουτίνιο, ο οποίος ανενόχλητος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Στο 30′ ήταν η σειρά του Σουάρες να βρει δίχτυα. Ο Ουρουγουανός επιθετικός κέρδισε πέναλτι από το Βαράν, το οποίο έδωσε ο διαιτητής, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το VAR, κι έκανε το 2-0 από τα έντεκα βήματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ αποφάσισε να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Πίεσε πολύ την Μπαρτσελόνα και την έκλεισε στα καρέ της, με τον Μαρσέλο να μειώνει σε 2-1 στο 50′ με προβολή. Εξι λεπτά αργότερα ο Μόντριτς έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι και αμέσως μετά μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση έχασε κι ο Μπενζεμά.

Δοκάρι είχε, πάντως, και η Μπαρτσελόνα στο 61′ με τον Σουάρες. Μόνο που ο Ουρουγουανός επιθετικός λίγα λεπτά αργότερα, φρόντισε να εκτελέσει ακόμα δύο φορές τη Ρεάλ, Στο 75′ έκανε το 3-1 με υποδειγματική κεφαλιά, έπειτα από ασίστ του Σέρχι Ρομπέρτο, ενώ στο 83′ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σέρχιο Ράμος και με τρομερό πλασέ (σ.σ. έσκαψε τον Κουρτουά) έγραψε το 4-1.

Οι Καταλανοί πέτυχαν και πέμπτο τέρμα στο 87′ με κεφαλιά του Βιδάλ, ο οποίος έδωσε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μπαρτσελόνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Tζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Αρτούρ (84′ Βιδάλ), Ραφίνια (69′ Νέλσον Σεμέδο), Σουάρες, Φιλίπε Κοουτίνιο (74′ Ντεμπελέ).

ΡΕΑΛ (Τζούλεν Λοπετέγκι): Κουρτουά, Νάτσο, Βαράν (46′ λ. τρ. Λούκας Βάθκεθ), Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο (λ. τρ. 82′ Μαριάνο Ντίας), Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο, Μπέιλ (77′ Μάρκο Ασένσιο), Μπενζεμά.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις