Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Η Νάπολι “καθάρισε” την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ! “Διαστημική” Σάλτσμπουργκ – videoς

Η Νάπολι “καθάρισε” την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ! “Διαστημική” Σάλτσμπουργκ – videoς
ΦΩΤΟ Reuters

Πετυχαίνοντας δυο γκολ στο φινάλε του αγώνα, η Νάπολι υποχρέωσε την κάτοχο του Champions League να μπει με το… αριστερό στη φάση των φετινών ομίλων (2-0). Ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που κάνει χατ-τρικ στο ντεμπούτο του είναι πλέον ο Χάλαντ – Απίστευτο 6-2 της Σάλτσμπουργκ επί της Γκενκ.

Με την ίδια.. πίκρα έφυγε για δεύτερη σερί χρονιά η Λίβερπουλ από την έδρα της Νάπολι. Οι “παρτενοπέτι” έδειξαν να θέλουν τη νίκη περισσότερο από τους Άγγλους κι έφτασαν στο τελικό 2-0, σκοράροντας μετά το 80′.

Ανοιχτό ματς είδαμε στο πρώτο ημίχρονο του Νάπολι – Λίβερπουλ, με τις δύο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους να ανοίξουν το σκορ. Στην πιο σημαντική του πρώτου μέρους, οι “παρτενοπέι” είδαν τον Αντριάν να αποκρούει τα απανωτά σουτ του Φάμπιαν (7′) και τον διαιτητή να ακυρώνει -σωστά- στην εξέλιξη της φάσης το τέρμα του Λοθάνο.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να ανεβάσουν ρυθμούς στην επανάληψη, με την Λίβερπουλ να βλέπει στο 50′ τον Αντριάν να διώχνει με εκπληκτικό τρόπο την κοντινή εναέρια προβολή του Μέρτενς.

Η Λίβερπουλ “απάντησε” στις ευκαιρίες των Ιταλών στο 65′ με τον Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος έκανε το σουτ προς τη δεξιά γωνία του Μέρετ, αλλά ο πορτιέρε των γηπεδούχων έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα.

Το παιχνίδι έδειχνε να πηγαίνει στη “λευκή” ισοπαλία, αλλά στα τελευταία λεπτά οι Ναπολιτάνοι βρήκαν τη λύση, σκοράροντας τους Μέρτενς (82′ με πέναλτι) και Γιορέντε (η άμυνα των “ρεντς” έκανε τραγικά λάθη για να μπει το συγκεκριμένο τέρμα στο 90+2′ ) και πλέον βρίσκονται στην κορυφή του 5ου ομίλου μαζί με τη Σάλτσμπουργκ.

Σάλτσμπουργκ – Γκενκ 6-2

Μπορεί από πλευράς ονομάτων των ομάδων να ήταν από τα… φτωχά ματς της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League αλλά το Σάλτσμπουργκ – Γκενκ αποδείχθηκε “χρυσάφι”! Η αυστριακή ομάδα έπιασε έναν “τρελό” ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και… ποδοπάτησε τους Βέλγους. Το 5-1 του πρώτου 45λέπτου τα λέει όλα, με τον εκπληκτικό Χάλαντ να σημειώνει χατ-τρικ.

Ο Νορβηγός 19χρονος επιθετικός έγινε έτσι ο 8ος παίκτης στην ιστορία του Champions League, που πετυχαίνει τρία γκολ στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση. Ο… χορός των γκολ συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με το δείκτη του σκορ να φτάνει στο εκπληκτικό 6-2.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις