Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

“Ήρωας” ο Μπούρκι για Ντόρτμουντ! “Κόλαση” το γήπεδο – video

“Ήρωας” ο Μπούρκι για Ντόρτμουντ! “Κόλαση” το γήπεδο – video
ΦΩΤΟ Reuters

Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ δημιούργησαν μια… καυτή ατμόσφαιρα στο “Signal Iduna Park” κόντρα στη Μάιντς -παρά την πεντάρα την προηγούμενη αγωνιστική από την Μπάγερν Μονάχου- και τη βοήθησαν να φτάσει στη δύσκολη νίκη (2-1). Τεράστια επέμβαση από Μπούρκι στο φινάλε.

Παρά την πρόσφατη βαριά ήττα από τη Μπάγερν Μονάχου, οι φίλοι της Ντόρτμουν γέμισαν ασφυκτικά το “Signal Iduna Park”, φτιάχνοντας μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα.

Η Μάιντς άγχωσε απίστευτα όμως τους γηπεδούχους, με τη νίκη της Ντόρτμουντ να έρχεται με πολύ δύσκολο τρόπο (2-1) και να έχει ως… μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα, Ρόμαν Μπούρκι. Ο Ελβερός τερματοφύλακας των Βεστφαλών “κράτησε” το τελικό σκορ με τριπλή απίστευτη επέμβαση στο 87′

Οι παίκτες του Λουσιέν Φαβρ μπήκαν αποφασισμένοι να σκοράρουν νωρίς και το κατάφεραν στο 17’. Ο Σάντσο από κοντά κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τη Μπορούσια, ενώ έκανε και το 2-0 επτά λεπτά αργότερα.

Η Μάιντς είχε δοκάρι λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος (43′) με “τακουνάκι” του Ονισίβο, ενώ… βγήκε στην επίθεση στο δεύτερο μέρος και έφτασε να έχει ίδιες τελικές με τον αντίπαλό της! Μάλιστα, στο 63′ είχε δεύτερο δοκάρι με τον Ζβαρτς.

Στο 81′ ο Μάρκο Ρόις δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά και να “καθαρίσει” τη νίκη για την Ντόρτμουντ και τρία λεπτά αργότερα ήρθε το 2-1, με την προβολή του Κουάισον. Φυσικά, το ματς ολοκληρώθηκε με τον Μπούρκι να… κατεβάζει ρολά.

Οι Βεστφαλοί επέστρεψαν έτσι στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα, μία εβδομάδα μετά τη συντριβή τους (0-5) στο Μόναχο από την Μπάγερν. Οι Βαυαροί παίζουν αύριο στο Ντίσελντορφ με τη Φορτούνα και με νίκη θα ξαναπροσπεράσουν…

Αποτελέσματα και σκόρερ για την 29η αγωνιστική

Παρασκευή (12/04)

Νυρεμβέργη-Σάλκε 1-1

(82′ Κούμπο – 85′ Νάσταζιτς)

Σάββατο (13/04)

Λειψία-Βόλφσμπουργκ 2-0

(16′ Καμπλ, 28′ Βέρνερ)

Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ 2-1

(76′ Κλάασεν, 84′ Γκέμπρε Σελασιέ – 90’+3′ Βάλντσμιντ)

Στουτγκάρδη-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1

(64′ πεν. Χάβερτς)

Ανόβερο-Γκλάντμπαχ 0-1

(53′ Ράφαελ)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μάιντς 2-1

(17′, 24′ Σάντσο – 84′ Κουάισον)

Κυριακή (14/04)

Χόφενχαϊμ-Χέρτα Βερολίνου (14:30)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Μπάγερν Μονάχου (16:30)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Άουγκσμπουργκ (19:00)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις