Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η Ισλανδία μποϊκοτάρει το Μουντιάλ της Ρωσίας

Η Ισλανδία μποϊκοτάρει το Μουντιάλ της Ρωσίας
ΦΩΤΟ Reuters

Η υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ -συνταγματάρχη της υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού- και της κόρης του, Γιούλια, σε βρετανικό έδαφος έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και επηρεάζει και το Μουντιάλ

Η FIFA βρίσκεται σε εγρήγορση εξαιτίας της αυξανόμενης διεθνούς πίεσης που υπάρχει για μποϊκοτάζ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, με αφορμή τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία, μια υπόθεση για την οποία το Λονδίνο κατηγορεί ευθέως τη Μόσχα.

Η Αγγλία φέρεται να έχει αρχίσει συνομιλίες με τους… συμμάχους της για να συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ του Μουντιάλ της Ρωσίας, έχοντας και την συμπαράσταση των Ηνωμένων Πολιτειών, που όμως δεν έχουν προκριθεί στην τελική φάση.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι “πολύ πιθανό” η Ρωσία να έχει την ευθύνη για την επίθεση ενάντια στον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του, στη νότια Αγγλία, την ώρα που υπάρχουν απελάσεις διπλωματών από τις ΗΠΑ και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, από το… Λονδίνο πάρθηκε απόφαση μην σταλεί μέλος της βασιλικής οικογένειας ή κάποιο υπουργός στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA.

Η επόμενη εξέλιξη στη συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε από την Ισλανδία, που αποφάσισε να μποϊκοράτει διπλωματικά το Μουντιάλ 2018. Η Ισλανδία θα αναστείλει προσωρινά και τις διμερείς επαφές της με τη Ρωσία στοπ υψηλότερο επίπεδο, ενώ -όπως επιβεβαίωσαν και μέλη της Κυβέρνησης της χώρας- δεν θα εκπροσωπηθεί από αξιωματούχους στη “μεγάλη” διοργάνωση του καλοκαιριού.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις