Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιστορικός αγώνας το Ιράν – Βολιβία! “Άνοιξαν” το γήπεδο για τις γυναίκες [pics]

Ιστορικός αγώνας το Ιράν – Βολιβία! “Άνοιξαν” το γήπεδο για τις γυναίκες [pics]
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ένα σημαντικό… βήμα για τις γυναίκες του Ιράν. Για πρώτη φορά μετά το 1979 επιτράπηκε η παρουσία τους στις εξέδρες γηπέδου, κατά τη διάρκεια φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας.

Περίπου 300 Ιρανές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τη φιλική νίκη της εθνικής ομάδας της χώρας τους με τη Βολιβία, κάτι που έγινε για πρώτη φορά από το 1979 και πρώτη σύμφωνα με το νόμο.

https://twitter.com/PersianFutbol/status/1052260428976463872

Οι αρχές της Τεχεράνης αποφάσισαν λίγες ημέρες πριν, ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός γυναικών θα μπορούσε να παρακολουθήσει τη διεθνή φιλική συνάντηση στο γήπεδο Azadi. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος του AFP χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως “… ένα εξαιρετικά σπάνιο βήμα στην ισλαμική Δημοκρατία”.

“Οι γυναίκες που επιτρέπεται να εισέλθουν στο στάδιο Azadi (σημαίνει “ελευθερία”), είναι μέλη των οικογενειών των παικτών της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας, ανήκουν στις εθνικές γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου, είναι γυναίκες υπάλληλοι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και βεβαίως απλά φίλαθλοι του ποδοσφαίρου”, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε πως οι γυναίκες είχαν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο γήπεδο Azadi χωρητικότητας 100.000 θέσεων κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου για μια ζωντανή μετάδοση του αγώνα του Ιράν κατά της Ισπανίας. Επίσης, ορισμένες γυναίκες μέλη του κοινοβουλίου κλήθηκαν να παρίστανται στον προκριματικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Ιράν κατά της Συρίας τον Σεπτέμβριο του 2017.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις