Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ήταν… ΑΕΚ και στο φιλικό- Σοβαρή και σαρωτική στα Τρίκαλα

Ήταν… ΑΕΚ και στο φιλικό- Σοβαρή και σαρωτική στα Τρίκαλα

Πήρε στα.,.. σοβαρά και το φιλικό. Η ΑΕΚ δεν βρήκε αντίσταση από τον ΑΟ Τρικάλων και παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της, επικράτησε εύκολα με 4-1.΄Κορυφαίος ο Γαλανόπουλος, που πέτυχε πολύ όμορφο γκολ – Επέστρεψε στη… δράση και αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο ο Τσιγκρίνσκι – Ανεπίσημο ντεμπούτο για Γιαννιώτα.

Η ΑΕΚ θέλησε να διατηρήσει αγωνιστικό ρυθμό κι έτσι έδωσε φιλική αναμέτρηση στην έδρα του ΑΟ Τρικάλων, τον οποίο και νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία (1-4). Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Τσιγκρίνσκι, έδωσε την ευκαιρία στον Γιαννιώτα να πάρει πάνω του αγωνιστικά λεπτά με τους “κιτρινόμαυρους” και παράλληλα “τσέκαρε” παίκτες με λιγοστό χρόνο συμμετοχής, βάζοντας στην αρχική 11άδα της Ένωσης τους Γιακουμάκη, Γιούση, αλλά και Αϊντάρεβιτς.

Ο Έλληνας επιθετικός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, εκμεταλλεύτηκε το.. μικρό εμπόδιο που αποδείχθηκαν οι γηπεδούχοι και μόλις στο 2′ άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή έπειτα από άστοχη έξοδο του Ταΐρη σε κόρνερ.

Η Ένωση μπήκε με το… πόδι στο γκάζι στο ματς και με τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα είδαμε 4 γκολ. Στο 9′ ο Λόπες βγήκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε εύστοχα για το 0-2 ενώ στο 12΄ο Γαλανόπουλος έκανε το 0-3 με φοβερό σουτ. Τα Τρίκαλα είχαν μια μικρή… αντίδραση στη συνέχεια, αφού στο 15′ μείωσαν σε 1-3 με ωραία ενέργεια του Συμελίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε αδράνεια του Τσιγκρίνσκι.

Στο 24′ ο Γιακουμάκης έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δυο τα δικά του γκολ, όταν δέχθηκε πάσα από τον Κλωναρίδη, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ εκτός περιοχής. Στο επόμενο λεπτό όμως είχαμε το 1-4. Ο κορυφαίος του ματς, Γαλανόπουλος, πέρασε κάποιους αντιπάλους και έδωσε στον Κλωναρίδη ο οποίος με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τα Τρίκαλα ήταν πιο δραστήρια στην επανάληψη, εκμεταλλευόμενα τις αρκετές αλλαγές της ΑΕΚ (ο Τσιγκρίνσκι πέρασε εκτός, ενώ ανάμεσα στους παίκτες που μπήκαν ήταν και ο Γιαννιώτας, ο οποίος έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο με τους “κιτρινόμαυρους”). Έτσι, το δεύτερο μέρος δεν είχε ρυθμό και το σκορ δεν άλλαξε, χωρίς μάλιστα να δούμε κάποια… σοβαρή φάση.

Πλέον, οι “κιτρινόμαυροι” θέλουν να δουν τους παίκτες της ομάδας να επιστρέφουν υγιείς από τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές τους ομάδες και να στρέψουν έτσι την προσοχή τους στο ματς του προσεχούς Σαββάτου με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά και στα ντέρμπι που ακολουθούν.

Οι συνθέσεις

Τρίκαλα: Ταΐρης, Πάνος (12′ Γκουγκούδης), Γκόλιας (80′ Νιάρος), Γκότοβος, Πατσατζόγλου, Τσιάρας (68′ Γκατζολάρι), Τσιμίκας (80′ Ηλιάδης), Γιουκαρής, Ρούνεϊ (68′ Σταματάκος), Συμελίδης (63′ Μακρίδης), Ράντι (86′ Αλμπάνης).

ΑΕΚ: Τσιντώτας (61′ Γιαννίκογλου), Γκάλο (61′ Λαμπρόπουλος), Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι (46′ Σβάρνας), Λόπες (46′ Γιαννούτσος), Γαλανόπουλος (46′ Μοράν), Αλεφ, Κλωναρίδης (61′ Πόνσε), Αϊντάρεβιτς (61′ Γιαννιώτας), Γιούσης, Γιακουμάκης (70′ Σιμόες).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις