Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καραγκούνης – Το VAR, η εθνική και οι… μεγάλες προσωπικότητες!

Καραγκούνης – Το VAR, η εθνική και οι… μεγάλες προσωπικότητες!

Στο 5ο Διεθνές Αθλητικό Σχολείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου μίλησε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης, μίλησε για τον εαυτό του, την καριέρα του, το Euro 2004, την Εθνική ομάδα, αλλά και το ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων, ο παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού εξέφρασε την αντίθεση του με τη χρήση του VAR, μίλησε για τη διαφορά μιας εθνικής με τους συλλόγους, ενώ τόνισε πως η Εθνική Ελλάδας πέτυχε μεγάλα πράγματα, επειδή είχε παίκτες – ηγέτες στις τάξεις της.

Ο Γιώργος Καραγκούνης μεταξύ άλλων μίλησε…

Για το VAR:

«Δεν μου αρέσει το VAR, μέσα στο ποδόσφαιρο είναι και το λάθος. Αν δούμε και τον τελικό του Μουντιάλ, όπου κρίθηκε ο τίτλος από ένα πέναλτι που δεν έπρεπε να δοθεί. Αν δεν υπήρχε το VAR τώρα σε αυτόν τον αγώνα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ακόμα και με το VAR δεν είμαστε σίγουροι ότι ήταν πέναλτι. Επίσης πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να μπει στην Ελλάδα το νέο σύστημα. Πρέπει να κάνουμε χρήση μόνο αν μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα ή όχι».

Για τη διαφορά της Εθνικής ομάδας με τους συλλόγους:

«Τελείως διαφορετικό κεφάλαιο η Εθνική ομάδα, από μία άλλη ομάδα. Στην Εθνική όλα κρίνονται σε μία βραδιά και πρέπει να τα δώσεις όλα, τον καλύτερο σου εαυτό. Είναι πολύ σημαντικό στην Εθνική ομάδα, που μαζεύεσαι μία φορά τον μήνα, να λειτουργείς σαν οικογένεια. Πρέπει λοιπόν να λειτουργείς σαν οικογένεια και να βάζεις το εγώ κάτω από το εμείς. Δεν προλαβαίνεις να αφομοιώσεις συστήματα και τακτικές σε τόσο μικρό διάστημα…»

Για την Ιντερ και τη Μπενφίκα που έπαιξε στο εξωτερικό:

«Είχα τη τύχη να παίξω σε δύο κορυφαίες ομάδες, με κορυφαίους ποδοσφαιριστές και με πολλά τρόπαια σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχει εκεί η πίεση του κόσμου, είναι πραγματικά μεγάλη και πρέπει κάθε στιγμή να είσαι έτοιμος και σε εγρήγορση. Πάντως αυτές οι ομάδες δουλεύουν επαγγελματικά, όλα γίνονται όπως πρέπει κάτι που βοηθά τους ποδοσφαιριστές».

Για το Μουντιάλ του 2014:

«Είχαμε πολύ καλή ομάδα, πιστεύαμε στην ομάδα μας και θα παίζαμε με την Ολλανδία αν περνούσαμε, όπου λέγαμε ότι το παιχνίδι θα ήταν 50%-50%. Αξίζαμε να περάσουμε στους 16 και μάλιστα ήμασταν πολύ καλύτεροι σε εκείνο το ματς με την Κόστα Ρίκα και αξίζαμε την πρόκριση. Αν δούμε τον αγώνα εμείς ήμασταν καλύτεροι, αν δούμε όλο το Μουντιάλ θα πούμε ότι ήταν αυτοί, γιατί ήταν σε δύσκολο γκρουπ και βγήκαν πρώτοι. Γι’ αυτό λέω ότι δεν υπάρχει αδικία στο ποδόσφαιρο».

Για το μεγαλύτερο επίτευγμα της Εθνικής ομάδας:

«Πετύχαμε πολλά σπουδαία πράγματα αυτά τα 12 χρόνια, επειδή ήμασταν ομάδα. Η αλήθεια πάντως είναι ότι υπήρχαν πολλοί μεγάλοι ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να παίξουν σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Η δική μας φουρνιά έτυχε να έχει ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας και μεγάλες προσωπικότητες μαζί. Ο καθένας στην ομάδα του ήταν ηγέτης, είχε παραστάσεις και με την βοήθεια του προπονητή μας, αυτό το δέσαμε και το βγάλαμε μέσα στο γήπεδο. Να θυμηθούμε ότι ήμασταν ως ομάδα μέσα στην οκτάδα και τη δεκάδα για παραπάνω από 8 χρόνια. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα, μεγαλύτερο κι από το Euro του 2004, γιατί δείξαμε ότι είχαμε συνέχεια και δεν ήταν κάτι στιγμιαίο αυτό το πράγμα».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις