Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Καταλονία – Ανεξαρτησία: “Μπαρτσελόνα και La Liga πρέπει να προχωρήσουν μαζί”

Μπαρτσελόνα

Ακόμα και σε περίπτωση που η Καταλονία κηρύξει την ανεξαρτησία της, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να παραμείνει την ισπανική La Liga, σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο των “μπλαουγκράνα”. Διαφορετική γνώμη έχει ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μπαρτσελόνα, Οσκαρ Γκράου, δήλωσε πως οι Καταλανοί θα πρέπει συνεχίσουν να αγωνίζονται στη La Liga.

“Η La Liga και η Μπαρτσελόνα πρέπει να κινηθούν μαζί, να προχωρήσουν μαζί. Θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε στη Liga”, δήλωσε ο Γκράου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην οποία παρουσιάστηκε ο προϋπολογισμός για το 2017/18.

“Αυτή η εκτίμηση του προϋπολογισμού βασίστηκε στη συμμετοχή μας στην Liga”, συνεχίζει ο επικεφαλής των “μπλαουγκράνα”.

“Οι χορηγοί είναι πολύ χαρούμενοι που συνδέονται με την Μπαρτσελόνα, τη δομή του συλλόγου, το στυλ του παιχνιδιού, το DNA του και τις αξίες που μεταδίδει, και αυτό είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο θα συνεχίσει να διατηρεί”.

Ο Γκράου, επίσης, διαβεβαίωσε ότι κανένας χορηγός δεν προσέγγισε την εταιρεία για να προειδοποιήσει πιθανή του αποχώρηση σε περίπτωση που η Καταλονία κηρύξει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.

Πρόεδρος La Liga: Οι κανονισμοί μας προβλέπουν ομάδες μόνο ενός κράτους”

Πάντως, ο πρόεδρος της ισπανικής La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς διατηρεί τη διαφορετική του γνώμη.

“Εάν η διαδικασία εξακολουθήσει, και ελπίζουμε να μην συμβεί αυτό επειδή είναι παράνομη, η ομάδα της Καταλονίας δεν θα παίξει στο ισπανικό πρωτάθλημα, επειδή οι κανονισμοί μας προβλέπουν ομάδες μόνο ενός κράτους, της Ανδόρας, να μπορούν να αγωνίζονται στα εθνικά μας πρωταθλήματα”, είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν προβλέπεται μονομερής ανεξαρτησία και δεν θα είναι εύκολο να επιτευχθεί συμφωνία. Εάν η διαδικασία είναι μονομερής, θα πρέπει επίσης να διαχωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα μπορέσει να παίζει στην La Liga”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις