Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καταλονία – Γκουαρντιόλα: «Διαβάζω την El Pais και παρατηρώ ότι έχουν τραυματιστεί αστυνομικοί. Με τι; Με τις ψήφους;»

Καταλονία – Γκουαρντιόλα: «Διαβάζω την El Pais και παρατηρώ ότι έχουν τραυματιστεί αστυνομικοί. Με τι; Με τις ψήφους;»

Ο Καταλανός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε δηλώσεις στο Catalunya Radio και την RAC1 σχετικά με τα γεγονότα του δημοψηφίσματος. Ο πρώην προπονητής και παίκτης της Μπαρτσελόνα, που είχε εκφραστεί ανοικτά υπέρ του δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας το δικαίωμα της απόφασης και της συμμετοχής, επέκρινε την κυβέρνηση του Ραχόι για την αστυνομική βία, αλλά και την Μπαρτσελόνα που δεν ανέβαλε τον αγώνα της με την Λας Πάλμας.

«Ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις, εξακολουθεί να είναι ο πρόεδρος όλων των Ισπανών. Τα πράγματα δεν είναι όπως πριν, άλλαξαν. Γιατί δεν μαθαίνουμε από τους Βρετανούς, οι οποίοι έχουν πολλούς περισσότερους αιώνες δημοκρατίας από εμάς; Και το καλύτερο από όλα, είναι ότι δεν ξέρουμε αν η Καταλονία θέλει να γίνει ανεξάρτητη!», είπε ο Γκουαρντιόλα.

«Μιλούν για συνύπαρξη και στη συνέχεια για να την υποστηρίξουν βάζουν  την αστυνομία να επιτίθεται στους ανθρώπους που θέλουν να ψηφίσουν. Δεν έγινε ληστεία μιας τράπεζας. Και επίσης φτάνει με τα μαθήματα της νομιμότητας. Άνθρωποι από διεφθαρμένα κόμματα. Ακούω τον Αλμπιόλ, πρώην δήμαρχο της Μπανταλόνα που υπεράσπιζε διακρίσεις εναντίον των μαύρων και των μουσουλμάνων, να μιλάει για τη νομιμότητα και δεν μπορώ να το πιστέψω. Διαβάζω την El Pais και παρατηρώ ότι έχουν τραυματιστεί αστυνομικοί. Με  τι; Με τις ψήφους; Σε κάθε περίπτωση είδα το αντίθετο. Έχουν τραυματιστεί άτομα με πλαστικές σφαίρες, οι οποίες είναι παράνομες στην Καταλονία.  Και ένα κορίτσι έχει σπάσει τα δάχτυλά της», πρόσθεσε.

«Η Ισπανία θα κρύψει αυτήν την πραγματικότητα, αλλά τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης του κόσμου θα τη δείξουν. Στην πολιτική ο καθένας υπερασπίζεται τον χώρο του. Είμαι ένας απλός πολίτης που διαβάζει τις ειδήσεις και τις ερμηνεύει. Υπάρχουν μερικές εικόνες που είναι αδιάψευστες. Ο καθένας ξέρει τι συνέβη. Μερικοί άνθρωποι πήγαν για να ψηφίσουν για να μάθουν τι θέλουν τελικά να είναι και δέχθηκαν βίαιες επιθέσεις . Εγώ δεν θα είχα παίξει το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Και αν έπρεπε να παίξει δεν θα  έπρεπε να το κάνει με κλειστές πόρτες. Δεν θέλω να σκέφτεστε ότι εμάς δεν μας αρέσει η Ισπανία. Είναι μία χώρα με λογοτεχνία, αθλητισμό, τέχνες… Αυτό που συμβαίνει είναι ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αποφασίσουν για το μέλλον τους».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις