Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Κατάθλιψη”! Φινάλε με ήττα για Παναθηναϊκό – Ολοκληρώθηκε το… μαρτύριο

Παναθηναϊκός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Να φύγει και να μην ξανά ‘ρθει αυτή η χρονιά λένε όλοι στον Παναθηναϊκό! Το φετινό “μαρτύριο” της ομάδας ολοκληρώθηκε στη Λεωφόρο, εκεί όπου το “τριφύλλι” ηττήθηκε με 2-1 από τη Ξάνθη. Περισσότερα γκολ θα μπορούσαν να είχαν πετύχει οι Ακρίτες, που ήξεραν από την Κυριακή πως το Europa League είχε… χαθεί.

Τα τελευταία 83 λεπτά του πρωταθλήματος παίχθηκαν στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει με ήττα της υποχρεώσεις του στη Superleague, στο ματς κόντρα στη Ξάνθη (2-1).

Ο Λουτσιάνο άνοιξε το σκορ στο 18΄ με υπέροχο σουτ. Στο 32΄όμως ο Κασάδο ισοφάρισε με όμορφη κεφαλιά, ενώ στο 66΄ ο Ντουρίτσκοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Οι “πράσινοι” -μετά και την επιστροφή βαθμών, λόγω της εξόφλησης του Βέμερ- έμειναν στους 32 και την 11η θέση και πλέον αναμένεται να δούμε ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στην ομάδα και πόσοι από αυτούς που βρίσκονται στο ρόστερ θα.. αποχαιρετήσουν το Κορωπί.

Όσον αφορά τη Ξάνθη, γνώριζε από την Κυριακή πως ο στόχος του Europa League είχε χαθεί. Παρόλα αυτά, οι Ακρίτες… αποχαιρέτησαν με μεγάλο “διπλό” τη φετινή Superleague, φτάνοντας τους 45 βαθμούς και την 5 θέση, όσους και ο Αστέρας Τρίπολης που υπερέχει στην ισοβαθμία.

Το ματς…

Η αναμέτρηση… επανεκκίνησε από το 7′, μετά τη διακοπή που υπήρξε την Κυριακή λόγω κακοκαιρίας. Τέσσερα λεπτά αργότερα, είχαμε ένα πανέμορφο 1-0! Ο Μυστακίδης “έσπασε” την μπάλα στον Λουτσιάνο, που με… ξερό σουτ από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής (το έκανε με το αριστερό του πόδι και με το εξωτερικό) έστειλε την μπάλα στο δεξί“παραθυράκι” του Γκαραβέλη. Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος ήταν από τους πιο δραστήριους του ματς, έδειξε προς τον πάγκο και τους γιατρούς της ομάδας, οι οποίοι ήταν το… στήριγμα του, τη μεγάλη περίοδο που ήταν τραυματίας.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν μέτριος, με τις δυο ομάδες να επιχειρούν μόνο κάποια μακρινά σουτ. Λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο, η Ξάνθη πλησίασε στην ισοφάριση (40′). Ο Κάστρο έβγαλε σέντρα… αλφάδι από δεξιά, ο Γέντρισεκ έπιασε τη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως οι Ακρίτες έφτασαν στο 1-1. Ο Ντουρίτσκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από θέση αριστερά και ο Κασάδο -με ανάποδη κεφαλιά- από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να μπαίνει καλύτερα στην επανάληψη αλλά παρουσίασε μεγάλο πρόβλημα, μόλις έφτανε έξω απ’ την μεγάλη περιοχή της Ξάνθης και στην τελική πάσα. Οι Ακρίτες δεν άφησαν κενά στην αμυντική τους γραμμή και στη δεύτερη φάση τους στο ματς, το έφεραν… τούμπα. Στο 66′ ο Κάστρο έβγαλε έξυπνη πάσα στον Ντουρίτσκοβιτς που πλάσε εύστοχα τον Διούδη για το 1-2.

Το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον και… ταχύτητα, με τις δυο ομάδες να παίζουν πιο ανοικτά και τον Γκαραβέλη να διώχνει εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Λουτσιάνο. Η Ξάνθη όμως ανέβασε “στροφές” και έφτασε -μέσα σε δυο λεπτά- τρεις φορές κοντά στο γκολ. Στο 74′ ο Διούδης έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Σβάρνα, ενώ στην εκτέλεση που ακολούθησε, ο Κασάδο έστειλε με νέα κεφαλιά την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο επόμενο λεπτό, ο Διούδης έδιωξε δύσκολα την εκτέλεση φάουλ του Ντουρίτσκοβιτς.

Το σφύριγμα της λήξης έδωσε τη νίκη στη Ξάνθη και ολοκλήρωσε αυτή την εφιαλτική χρονιά για τον Παναθηναϊκό, που πλέον καλείται να βρει λύση στα διοικητικά – οικονομικά του προβλήματα και να “αναστηθεί”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις