Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κλήρωση Europa League: Πότε θα γίνει – Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Κλήρωση Europa League: Πότε θα γίνει – Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους “32” του Europa League και περιμένει πλέον να μάθει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει με φόντο τους “16” της διοργάνωσης. Η μέρα της κλήρωσης και οι πιθανοί αντίπαλοι των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στους “32” του Europa League, πετώντας εκτός συνέχειας της διοργάνωσης τη Μίλαν. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς περιμένει πλέον να μάθει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει στην πρώτη νοκ άουτ φάση, με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα (17/12).

Οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκονται στο γκρουπ των ανίσχυρων, μιας και τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλο τους και θα κληρωθούν με μία από τις ομάδες που βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών. Πρόκειται για τους συλλόγους που τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο τους, αλλά και τις Νάπολι, Βαλένθια, Ίντερ και Μπενφίκα που ήρθαν από το Champions League.

Οι λεγόμενοι “ισχυροί” έχουν το πλεονέκτημα πως θα δώσουν τον δεύτερο αγώνα στην έδρα τους, πράγμα που σημαίνει ότι το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη φάση των “32” του Europa League θα διεξαχθεί στο “Γ. Καραϊσκάκης.

Τα πρώτα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 Φεβρουαρίου.

Οι 16 ισχυροί του Europa League (πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού)

Μπάγερ Λεβερκούζεν

Ζάλτσμπουργκ

Ζενίτ

Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Άρσεναλ

Μπέτις

Βιγιαρεάλ

Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Γκενκ

Σεβίλλη

Ντινάμο Κιέβου

Τσέλσι

Νάπολι

Βαλένθια

Ίντερ

Μπενφίκα

Οι 16 ανίσχυροι του Europa League (δεν μπορούν να κληρωθούν με τον Ολυμπιακό)

Ζυρίχη

Σέλτικ

Σλάβια Πράγας

Φενέρμπαχτσε

Σπόρτινγκ Λισσαβώνας

Ολυμπιακός

Ραπίντ Βιέννης

Λάτσιο

Μάλμε

Κρασνοντάρ

Ρεν

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ

Βικτόρια Πλζεν

Μπριζ

Σαχτάρ Ντόνετσκ

Γαλατάσαραϊ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις