Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κραϊόβα – ΑΕΚ: Με βασικό τον Βέρντε η Ένωση! [pic]

Κραϊόβα – ΑΕΚ: Με βασικό τον Βέρντε η Ένωση! [pic]
ΦΩΤΟ intime

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σε λίγη ώρα (19:15) την Κραϊόβα στη Ρουμανία για το πρώτο ματς του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League, με τον Μιγκέλ Καρντόσο να επιλέγει τον Ντανιέλ Βέρντε για τη βασική ενδεκάδα.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις αλλά με τον Ντανιέλ Βέρντε βασικό, η ενδεκάδα που επέλεξε ο Μιγκέλ Καρντόσο στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του στον πάγκο της ΑΕΚ.

Δείτε εδώ LIVE το ματς της ΑΕΚ

Η Ένωση ξεκινά τις φετινές της υποχρεώσεις με ευρωπαϊκό ματς στη Ρουμανία κόντρα στην Κραϊόβα και ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να ρίξει στη “μάχη” το ένα από τα δύο τελευταία μετεγγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Έτσι ο Ιταλός εξτρέμ θα ξεκινήσει το ματς, ενώ ο Νέλσον Ολιβέιρα θα βρίσκεται στον πάγκο.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στην Κραϊόβα

Αυτό είναι το πρώτο ματς για την ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, αλλά και συγκεκριμένα στον τρίτο προκριματικό γύρο του φετινού Europa League, με τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ να είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 15 Αυγούστου στις 21:00 με τηλεοπτική κάλυψη από τη Nova.

Σημαντική “μάχη” και για την Ελλάδα

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Κραϊόβα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και για τη βαθμολογία της Ελλάδας στην UEFA. Τα νέα για την Ελλάδα ήταν ευχάριστα χθες Τετάρτη (07.08.2019), αφού η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασακσεχίρ (0-1) έδωσε στη χώρα μας 200 βαθμούς και πλέον η ελληνική συγκομιδή στην κατάταξη της UEFA είναι 22.700 βαθμοί, ενώ η Κύπρος παραμένει στους 24.000 βαθμούς.

Στόχος της Ελλάδας είναι να τερματίσει τουλάχιστον στη 15η θέση, προκειμένου από τη σεζόν 2021/22 να διατηρήσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν).

Στην περίπτωση όμως που η Ελλάδα παραμείνει στη 16η θέση στη βαθμολογία της UEFA, ή υποχωρήσει κι άλλο, θα χάσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο από τη σεζόν 2021/22 (θα εκπροσωπηθεί από μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, καμία σε αυτά του Europa League 1 και τρεις σε αυτά του Europa League 2).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις