Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ξάνθη – Ολυμπιακός: Πρώτη φορά “άσφαιρος” φέτος! “Πέταξε” βαθμούς στα Πηγάδια

Ολυμπιακός
ΦΩΤΟ Intime

Χωρίς γκολ (0-0) έμεινε ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά φέτος στη Superleague κόντρα στην Ξάνθη και άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στην ακριτική πόλη όσον αφορά αφορά την κούρσα του τίτλου. Εκπληκτικός ο γκολκίπερ της Ξάνθης – Φλύαροι και κακοί στην τελική πάσα οι “ερυθρόλευκοι”.

“Μπλόκο” συνάντησε ο Ολυμπιακός στα Πηγάδια όπου η Ξάνθη πάλεψε και πήρε την ισοπαλία κρατώντας μάλιστα τους “ερυθρόλευκους” χωρίς γκολ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα. Αυτή είναι η δεύτερη βαθμολογική απώλεια για τους Πειραιώτες μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και η πρώτη ισοπαλία των Ακριτών στο πρωτάθλημα, την οποία εν πολλοίς οφείλουν στον αλάνθαστο Άμπαντ αλλά και στις κακές επιλογές των παικτών του Ολυμπιακού στην επίθεση.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς ψάχνοντας το γρήγορο γκολ που θα του “έλυνε” τα πόδια. Πράγματι οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του ματς και επιτέθηκαν κατά κύματα από τα άκρα, κυρίως από την αριστερή πλευρά όπου ο Τσιμίκας με τον Ποντένσε συνεργάζονταν δημιουργώντας πολλά ρήγματα στην άμυνα της Ξάνθης αλλά κανένα από τα γυρίσματα και τις σέντρες που επιχείρησαν δεν μετουσιώθηκε σε κάποια καθαρή ευκαιρία για γκολ.

Με εξαίρεση κάποια καλά μακρινά σουτ του Ποντένσε και του Μπουχαλάκη αλλά και μία κεφαλιά του Αβράαμ Παπαδόπουλου, με τη μπάλα να περνάει παράλληλα από τα δοκάρια, ο Ολυμπιακός είχε μεν την υπεροχή και πατούσε στην περιοχή των Ακριτών αλλά ο Άμπαντ ήταν σταθερός κάτω από τα δοκάρια του και οι “ερυθρόλευκοι” επιπόλαιοι στην τελική πάσα με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ.

Η κατάσταση δεν άλλαξε στις αρχές του δευτέρου μέρους με την ομάδα του Μαρτίνς να ψάχνει ξανά ένα γρήγορο γκολ, το οποίο απεσόβησε ο Μουλέν στο 47′ διώχνοντας τη μπάλα πάνω από τη γραμμή του τέρματος. Όσο περνούσε η ώρα και το 0-0 παρέμενε ο Ολυμπιακός ανοιγόταν και η χωρίς τελική προσπάθεια επί 60 λεπτά (!) Ξάνθη άρχισε σιγά σιγά να ξεμυτίζει εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα του Ντε Αμορίν και του Τζουρίσκοβιτς. Στο 64′ μάλιστα ο Ντε Αμορίν ήταν που άλλαξε παιχνίδι για τον Στάρτζεον και αυτός φάτσα με το τέρμα είδε τον Αβραάμ να πέφτει με αυτοθυσία και να κόβει το σουτ του.

Οι “ερυθρόλευκοι” απάντησαν με την κεφαλιά “ψαράκι” του Γκερέρο στο 75′ , που είχε περάσει στο ματς στη θέση του Καμαρά, από τη μικρή περιοχή, την οποία ο απέκρουσε ο Άμπαντ, ο οποίος έβγαινε και μάζευε τη μπάλα σε κάθε σέντρα που επιχειρούσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, που επέλεξαν αυτό τον τρόπο ανάπτυξης αφού δεν έβρισκαν τρόπο να διασπάσουν αλλιώς την άμυνα της Ξάνθης.

Παρά τις προσπάθειές τους όμως αλλά και το γεγονός ότι Μαρτίνς έριξε στον αγωνιστικό χώρο και τον Βαλμπουενά και τον Μασούρα για να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος και η Ξάνθη πήρε την πρώτη της ισοπαλία στο πρωτάθλημα και τον πρώτο της βαθμό μετά από δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός στο αντίποδα είχε έτσι τη δεύτερη βαθμολογική του απώλεια μετά από εκείνη με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, σε μία έδρα που πέρυσι είχε ξαναχάσει βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ξάνθη: Άμπάντ, Φασίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα (80 ‘ Ντίρεσταμ), Κοβάσεβιτς, Τερκί, Αμορίμ, Μουλέν (68’ Τεσέιρα), Ντουρίτσκοβιτς (60’ Φοσέ), Στάρτζεον

Στον πάγκο έμειναν οι: Σάο Μπέντο, Καμαρά, Ντε Λούκας, Ρενέλα

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Τσιμίκας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Καμαρά (65’ Μασούρας), Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (83’ Βαλμπουενά), Σουντανί (65’ Γκερέρο), Ελ Αραμπί

Στον πάγκο έμειναν οι: Αλέν, Λοβέρα, Μεριά, Γκασπάρ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις