Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ξάνθη – Ολυμπιακός: Στο μηδέν οι Πειραιώτες! Έντονα παράπονα για τη διαιτησία

Ξάνθη – Ολυμπιακός: Στο μηδέν οι Πειραιώτες! Έντονα παράπονα για τη διαιτησία
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε στο Κύπελλο Ελλάδας την Ξάνθη, αλλά με το τελικό 0-0 πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά σε ένα ματς με δύο δοκάρια για τους Πειραιώτες, αλλά και πολλά παράπονα για τη διαιτησία από τους γηπεδούχους.

Σε ένα καλό παιχνίδι στα Πηγάδια, η Ξάνθη και ο Ολυμπιακός δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για ένα γκολ, όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε τελικά να σκοράρει, με το 0-0 να αφήνει “ανοιχτούς λογαριασμούς” για τη ρεβάνς στο γήπεδο “Καραϊσκάκης”.

Το παιχνίδι ήταν πάνω-κάτω στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με τους γηπεδούχους να θεωρούν δύο φορές ότι ο διαιτητής τους στέρησε ένα γκολ και τους φιλοξενούμενους να έχουν τα ίδια παράπονα από τα… δοκάρια.

Πιο συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες έφθασαν μία “ανάσα” από ένα γκολ νίκης, με τον Φορτούνη στο 11′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και το 58′ με ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, να στέλνει τελικά τη μπάλα στο δοκάρι του Ζίβκοβιτς, την ώρα που οι Ακρίτες σκόραραν στο 23′, με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ (οριακή φάση). Λίγο αργότερα μάλιστα, διαμαρτυρήθηκαν έντονα και για ένα χέρι του Κούτρη μέσα στην περιοχή, το οποίο και θεώρησε προφανώς ακούσιο ο Ζαχαριάδης.

Κάπως έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τον Ολυμπιακό να μην κερδίζει στην Ξάνθη ούτε για το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά να παίρνει το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά, καθώς αυτή θα κριθεί πλέον στο γήπεδό του.

Οι συνθέσεις στο Ξάνθη –  Ολυμπιακός

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (91′ Αλμέιδα), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (59′ Μπαριέντος), Μπρίτο (85′ Μελισσόπουλος), Κάστρο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά (68′ Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ, Φετφατζίδης (61′ Μασούρας), Γκερέρο (75′ Χασάν).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις