Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ξάνθη – Παναθηναϊκός: “Εκδίκηση” με Μακέντα και… προβάδισμα για 6άδα!

Παναθηναϊκός
Intime

Στην πρώτο γύρο ηττήθηκε στη Ριζούπολη με τέρμα που δεν έπρεπε να μετρήσει. Ο Παναθηναϊκός όμως πήρε τώρα την “εκδίκηση” του, νικώντας την Ξάνθη στα Πηγάδια (1-0) και παίρνοντας έτσι προβάδισμα για είσοδο στην 6άδα των… πλέι οφ, έναντι των Ακριτών, που τους ξεπέρασε στη βαθμολογία. Ο Μακέντα το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Αποβολή για τον Μπαριέντος στο 89′.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια από τις καλύτερες του φετινές εμφανίσεις, παίρνοντας τη νίκη στην έδρα της Ξάνθης (1-0) σε ματς για τη 19η αγωνιστική της Superleague (1-0). Το γκολ του Μακέντα ανέβασε το “τριφύλλι” στους 28 βαθμούς -δύο περισσότερους από τους Ακρίτες- και του έδωσε αέρα… 6άδας.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Ξάνθη πίεσε ψηλά τον Παναθηναϊκό στο πρώτο δεκάλεπτο, είχε την μπάλα στην κατοχή της και είδε στο 4′ τον Κασάδο να μην μπορεί να πιάσει από κοντά σωστά την προβολή, στέλνοντας την μπάλα να περάσει άουτ.

Το “τριφύλλι” ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του (βοήθησε σε αυτό η παρουσία του Μακέντα) και έχασε δύο απανωτές μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 13′ Ο Ιταλός επιθετικός είδε τον Άμπατ να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ το σουτ του, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Πούγγουρας έστειλε με “τακουνάκι” την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, τέρμα όμως που ακυρώθηκε σωστά. Μετά από εκτέλεση φάουλ στο 32′ ο Δώνης διεκδίκησε την κεφαλιά μαζί με τους Καρασαλίδη και Άμπατ, αλλά ξεκίνησε από θέση οφσάιντ κι έτσι ακυρώθηκε το γκολ που σημείωσε εν συνεχεία ο Σένκεφελεντ (έγινε και έλεγχος VAR). Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους.

Η ομάδα του Δώνη είχε νέα καλή στιγμή στο 55′ με τον Άμπατ να διώχνει το δυνατό σουτ του Μπεκ, ενώ το ίδιο έγινε και στο γυριστό σουτ του Ανουάρ στο 67′. Το παιχνίδι… άνοιξε στη συνέχεια, αφού και η Ξάνθη ανέβασε “στροφές” για να φτάσει στην ισοφάριση. Οι Ακρίτες όμως -πέρα από ένα σουτ του Κασάδο και το “ψαλιδάκι” του Κάστρο- δεν μπόρεσαν να… ανησυχήσουν περισσότερο τον Διούδη περισσότερο.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε έτσι με το “τρίποντο” από τα Πηγάδια, βλέποντας μάλιστα στο 90+3′ τον Μαλεζά να διώχνει πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Νάγκι.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις