Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ξάνθη – Παναθηναϊκός: “Παρέλαση” των παιδιών του Δώνη στα “Πηγάδια”! – video

Ξάνθη – Παναθηναϊκός: “Παρέλαση” των παιδιών του Δώνη στα “Πηγάδια”! – video
ΦΩΤΟ eurokinissi

Με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή του, ο Παναθηναϊκό “άλωσε” τα “Πηγάδια” της Ξάνθης, χάρη σε ένα γκολ του 20χρονου Μπουζούκη στο 69ο λεπτό του αγώνα και ενώ είχε ήδη πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός στην πρεμιέρα του στη Superleague και παρότι έπαιξε ουσιαστικά χωρίς επιθετικό, κατάφερε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες κόντρα στην Ξάνθη και να πάρει τελικά τη νίκη, με έναν “κεραυνό” του Μπουζούκη στο 69΄.

Οι “πράσινοι” αποτέλεσαν ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους τους, στα “Πηγάδια”, αφού με μικρούς σε ηλικία παίκτες και τον Μουνιέ στην κορυφή της επίθεσης, “πέρασαν” ευκολότερα από ό,τι δείχνει το 0-1, από μία έδρα που πάντα αποτελούσε δύσκολο “εμπόδιο” για την ομάδα.

Μπήκαν έτσι με το… δεξί σε μία δύσκολη σεζόν, η οποία ξεκίνησε μάλιστα με -6 βαθμούς λόγω τιμωρίας, που πλέον όμως είναι -3, μετά τη σπουδαία νίκη επί της Ξάνθης. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι το ματς τελείωσε με 10 λεπτά καθυστερήσεις, εξαιτίας μιας πτώσης στην τάση του ρεύματος στους πυλώνες του γηπέδου.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, “κλείνοντας” την Ξάνθη στη δική της περιοχή και παίρνοντας ο ίδιος την κατοχή της μπάλας. Με ωραία ανάπτυξη στην επίθεση μάλιστα φαινόταν θέμα χρόνου να αρχίσει να δημιουργεί και ευκαιρίες στο ματς.

Αυτές ήρθαν με τον Μουνιέ στο 12ο και το 25ο λεπτό του αγώνα, όμως ο Γάλλος τελείωσε άσχημα και τις δύο φάσεις από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, την πρώτη με το κεφάλι και τη δεύτερη με πλασέ και κάπως έτσι το σκορ στο ημίχρονο έμεινε στο 0-0.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, άλλαξε όμως το σκορ, αφού χάρη σε μία προσωπική ενέργεια του Μπουζούκη ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα. Στο 69′ ο νεαρός μέσος έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς, στο “ριμπάουντ” όμως από τη φάση, ο Μπουζούκης και πάλι, έκανε ωραία ντρίμπλα και “μαγικό” σουτ έξω από την περιοχή για το 1-0.

Το γκολ άλλαξε τη μορφή του αγώνα, αφού η Ξάνθη βγήκε στην επίθεση και οι “πράσινοι” προσπάθησαν να τελειώσουν το ματς στις αντεπιθέσεις. Στο 75′ ο Χατζηγιοβάνης βγήκε τετ α τετ, αλλά ανατράπηκε από τον Καμαρά, με τον Σιδηρόπουλο να μη δίνει όμως το πεναλτι. Στο 79′ το παιχνίδι σταμάτησε για μερικά λεπτά, καθώς είχαμε ολιγόλεπτη πτώση του ρεύματος.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν η σειρά του Εμμανουηλίδη να βγει σε θέση τετ α τετ, αλλά παρά την καλή προσπάθεια και το σουτ, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια. Η φάση… επαναλήφθηκε ουσιαστικά και στο 97′, με νικητή και πάλι τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, αφού ο νεαρός εξτρέμ του Τριφυλλιού τελείωσε άτσαλα την προσπάθειά του.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχτηκε στο 90+9′ ο Τζουρίτσκοβιτς, γεγονός όμως που δεν άλλαξε τίποτα στο ματς, το οποίο και ολοκληρώθηκε στο 0-1, χαρίζοντας μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Οι συνθέσεις στο Ξάνθη – Παναθηναϊκός

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης (84′ Ορφανίδης), Φλίσκας, Κασάδο, Σιλά, Ντε Λούκας (56′ Καντά), Καμαρά, Κίκε, Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Κάστρο (46′ Φασίδης).

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Δώνης (74′ Τσανδάρης), Ινσούα, Μπουζούκης (78′ Στάικος), Χατζηγιοβάνης, Μουνιέ (88′ Εμμανουηλίδης)

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις