Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα: Στα… ψηλά με ανατροπή – video

Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα: Στα… ψηλά με ανατροπή – video
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Ξάνθη κατάφερε να… ξεπεράσει το χαμένο της πέναλτι και το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον ΠΑΣ Γιάννινα και κατάφερε να φέρει… τούμπα το ματς στα Πηγάδια, φτάνοντας στο 2-1. 4ο “τρίποντο” για τους Ακρίτες στο πρωτάθλημα που έφτασαν τους 15 βαθμούς, έναν πίσω από την ΑΕΚ. Στους 6 έμεινε ο “Άγιαξ της Ηπείρου”.

Η Ξάνθη έδωσε συνέχεια στις… υψηλές πτήσεις νικώντας με 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Superleague. Μια νίκη που ήρθε με ανατροπή (64΄ Μπρίτο, 77΄ Γέντρισεκ) για την ομάδα του Ράσταβατς, καθώς οι Ηπειρώτες, που γνώρισαν την έκτη εφετινή ήττα, είχαν προηγηθεί στο 21ο λεπτό με τον Μυστακίδη.

Η Ξάνθη μπήκε επιθετικά στο ματς και κατάφερε να χάσει πολύ νωρίς δυο τεράστιες ευκαιρίες για να κάνει το 1-0. Στο 5′ ο Μπρίτο μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα, έπεσε στο έδαφος μετά από “μονομαχία” με τον Αποστολόπουλο κι ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Βελλίδης όμως είπε “όχι” -με τα πόδια- στην εκτέλεση του Γέντρισεκ! Έξι λεπτά αργότερα, ο Σιλά εκτέλεσε το φάουλ για τους Ακρίτες, αλλά -και πάλι- ο Γέντρισεκ δεν μπόρεσε να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι

Ο… νόμος του ποδοσφαίρου λέει πως αν δεν βάλεις το γκολ, τότε θα το δεχθείς. Έτσι και τώρα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ισορρόπησε το ματς, στο 19′ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Αθανασιάδη και δυο λεπτά αργότερα έκανε το 0-1. Ο Ντόλοβατς έβγαλε τη σέντρα, ο Μυστακίδης πήδηξε ψηλά και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

https://twitter.com/Super_League_GR/status/1056964114537463808

Η Ξάνθη έχασε τη συγκέντρωση της στη συνέχεια, δεν μπόρεσε να απειλήσει, ενώ είδε την εστία της να δέχεται πίεση. Στο 43′ ο Τζημόπουλος -μετά από εκτέλεση κόρνερ- πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους, ωστόσο η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο.

Το δεύτερο μέρος κύλησε σε χαμηλότερους ρυθμούς, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να προσπαθεί να διαχειριστεί το υπέρ του 1-0. Κόντρα στην εικόνα που είχε, η Ξάνθη κατάφερε να φτάσει στο 1-1. Ο Τζουρίτσκοβιτς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και κατέληξε πάλι στον ίδιο, ο Σέρβος σέντραρε στην περιοχή, ο Μπρίτο πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη, που έκανε τραγική έξοδο.

Οι Ακρίτες πήραν τα πάνω τους και στο 67′ ο Κοβάτσεβιτς σούταρε έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Βελλίδη να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι “μεταμορφώθηκα” προς το καλύτερο και έφτασαν στην ανατροπή! Στο 77′ ο Μπαξεβανίδης έβγαλε τη σέντρα και ο ο Γέντρισεκ “εκτέλεσε” τον Βελλίδη για το 2-1, παίρνοντας… εκδίκηση για το χαμένο του πέναλτι. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους, με τις δυο ομάδες να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, μετά τις αποβολές των Τζουρίτσκοβιτς (90+2′) και Μιχαήλ (90+5′) με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις