Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κύπελλο – ΑΕΚ: “Καθάρισε” Λαμία! Γράφει ιστορία με ΠΑΟΚ – videο

Κύπελλο – ΑΕΚ: “Καθάρισε” Λαμία! Γράφει ιστορία με ΠΑΟΚ – videο

Αγκαλιά με την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, για τέταρτη συνεχή χρονιά, βρίσκεται η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε 2-0 της Λαμίας στον πρώτο ημιτελικό του ΟΑΚΑ και πήρε σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη (24/4) στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας.

Με το 1,5 πόδι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε της Λαμίας με 2-0 στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά της διοργάνωσης και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη (24/4) στη Λαμία.

Ο Πόνσε άνοιξε το σκορ με υπέροχη κεφαλιά κι ο Κρίστισιτς διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις το τελικό 2-0, με την Ένωση να είναι έτοιμη να προκριθεί για τέταρτη σερί σεζόν στον τελικό, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό να διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στον ΠΑΟΚ για τρίτη σερί χρονιά, γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά. Η κατοχή άγγιζε ακόμη και το 75%, με τη Λαμία να αδυνατεί να βγει από την περιοχή της και είναι καλά στημένη στα μετόπισθεν.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε φλύαρη υπεροχή, καθώς δεν μπορούσε να πατήσει με αξιώσεις την περιοχή των φιλοξενούμενων και να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε στο 37ο λεπτό κι έγινε καταλάθος! Ο Μάνταλος επιχείρησε να κάνει την σέντρα, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, στην μόνη φάση του πρώτου μέρους που η ομάδα του Χιμένεθ πλησίασε στο γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό, με την ΑΕΚ να συνεχίζει να πιέζει, μόνο που αυτή τη φορά έκανε τελικές στην εστία της Λαμίας. Ο Μελισσάς απέκρουσε κεφαλιά του Λιβάγια στο 47′, ενώ στο 61′ ο Καρυπίδης με τρομερή προβολή δεν επέτρεψε στον Πόνσε να σκοράρει από τα όρια της περιοχής.

Ο Αργεντινός επιθετικός τα κατάφερε τελικά στο 63′, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχη κεφαλιά, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Μάνταλου.

Η ΑΕΚ πίεσε και για το δεύτερο γκολ, με τον Βάντερσον να διώχνει πάνω στη γραμμή το πλασέ του Κρίστισιτς στο 70′, ενώ ο Μπογέ δεν κατάφερε να σκοράρει με το φαλτσαριστό πλασέ που επιχείρησε και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο Μελισσάς νίκησε στο 90′ τον Μπογέ σε τετ-α-τετ, αλλά στην επόμενη καλή φάση, ο Κρίστισιτς έκανε το 2-0 ε με προβολή μετά την σέντρα πάρε-βάλε του Κλωναρίδη.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τον Μπάρκα να πραγματοποιεί απίθανη επέμβαση στο 90’+5’ στο μονοκόμματο σουτ του Αντέτζο από τη μικρή περιοχή.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσόσιτς, Γκάλο (46′ Κλωναρίδης), Χουλτ, Σιμόες, Κρστίτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια (73′ Μπογέ), Πόνσε

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπλάζιτς (69′ Πίτι), Μπεχαράνο, Τομάς (76′ Μπερτόλιο), Καραμάνος, Μπαράλες (56′ Επστάιν)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις