Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Κύπελλο Αγγλίας: Στον τελικό η Τσέλσι! Κόντρα στον Μουρίνιο για την κούπα

Τσέλσι
ΦΩΤΟ reuters

Η Τσέλσι επιβλήθηκε με 2-0 της Σαουθάμπτον και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για δεύτερη συνεχή χρονιά. Τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του πρώην προπονητή τους, Ζοζέ Μουρίνιο, θα βρουν απέναντί τους στο Γουέμπλεϊ, οι “μπλε” του Λονδίνου.

Για 11η φορά στην Ιστορία της και 2η συνεχόμενη, η Τσέλσι πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του άλλοτε αγαπημένου των οπαδών της, Ζοζέ Μουρίνιο, η οποία επιβλήθηκε με 2-1 της Τότεναμ, στον άλλο ημιτελικό.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε επικράτησε με 2-0 της Σαουθάμπτον στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Γουέμπλεϊ, χάρη στο γκολ του Ολιβιέ Ζιρού στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και σε αυτό του Άλβαρο Μοράτα στο 82ο λεπτό, λίγα μόνο δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του Ισπανού φορ στον αγωνιστικό χώρο. Οι «μπλε» θα έχουν την ευκαιρία απέναντι στους «μπέμπηδες» να διεκδικήσουν τον 8ο τίτλο στην ιστορία τους.

Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στον πρώτο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στο νέο Γουέμπλεϊ, με τους “μπλε” να παίρνουν την κούπα με γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά στην παράταση.

Οι συνθέσεις στο Τσέλσι – Σαουθάμπτον

Τσέλσι: Καμπαγιέρο, Μόουζες, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ρίντιγκερ, Έμερσον Παλμιέρι, Καντέ, Φάμπρεγας (76′ Πέδρο), Ουίλιαν (64′ Μπακαγιοκό), Αζάρ, Ζιρού (80′ Μοράτα).

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Σέντρικ Σοάρες, Μπεντνάρεκ (78′ Γκαμπιαντίνι), Γιοσίντα, Χουτ, Μπέρτραντ, Οριόλ Ρομέου, Λεμινά, Χέιμπιεργκ (63′ Τάντιτς), Λονγκ (63′ Ρέντμοντ), Όστιν.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις