Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας – ΑΕΚ: Μόνο… καλές αναμνήσεις με Ατρόμητο

Κύπελλο Ελλάδας – ΑΕΚ: Μόνο… καλές αναμνήσεις με Ατρόμητο
ΦΩΤΟ eurokinissi

Μπορεί στο πρωτάθλημα ο Ατρόμητος να της έχει πάρει τον… αέρα, στο Κύπελλο Ελλάδας όμως η κυριαρχία της ΑΕΚ επί των Περιστεριωτών είναι αδιαμφισβήτητη.

Να θυμίσουμε πως οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες τον Φεβρουάριο στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, με το πρώτο ματς να γίνεται στο Περιστέρι (5,6 ή 7/2) και τη ρεβάνς (26, 27 ή 28/2) στο ΟΑΚΑ.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους αγώνες να διεξάγονται στις 5-6-7 (Περιστέρι) και 26-27-28 Φεβρουαρίου (ΟΑΚΑ).

Η πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο συλλόγων στον θεσμό του Κυπέλλου ήταν στα ημιτελικά της σεζόν 2015-16, όταν η ΑΕΚ με νίκη 1-0 στο ΟΑΚΑ και ισοπαλία 1-1 στο Περιστέρι πήρε την πρόκριση για τον τελικό, όπου επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού και κατέκτησε το τρόπαιο για 15η φορά στην Ιστορία της.

Ένωση και Ατρόμητος έχουν συναντηθεί και στον τελικό της διοργάνωσης την σεζόν 2010-11 στο ΟΑΚΑ, με τους Κιτρινόμαυρους να κατακτούν το Κύπελλο με νίκη 3-0, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησαν και στο παιχνίδι για τη φάση των ομίλων της περιόδου 2014-15, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση και αφήνοντας εκτός τον σύλλογο του Περιστερίου.

Από την πρώτη συνάντηση ΑΕΚ και Ατρόμητου για το Κύπελλο Ελλάδας το μακρινό 1932 (3-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια) έως τις ημέρες μας, η Ένωση καταφέρνει πάντα να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, έστω και αν ορισμένες φορές δυσκολεύθηκε όπως το 1974 (στα πέναλτι έπειτα από 0-0) και στους διπλούς αγώνες της σεζόν 1992-93, όταν χρειάστηκε την παράταση για να προκριθεί (1-1, 2-1 με δύο τέρματα του Ζόραν Σλίσκοβιτς).

Τα υπόλοιπα ζευγάρια των προημιτελικών του Κυπέλλου

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ

Εργοτέλης – Αστέρας Τρίπολης

Λαμία – Ολυμπιακός”

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις