Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε… πλάκα ο Ολυμπιακός! Τα “άκουσε” ο Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός
ΦΩΤΟ eurokinissi

“Περίπατο” έκανε ο Ολυμπιακός στην έδρα του Αχαρναϊκού (3-0) για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, φτάνοντας έτσι στις 2 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη διοργάνωση και εξασφαλίζοντας την πρόκριση του στην επόμενη φάση. Με τον… Παναθηναϊκό ασχολήθηκαν οι φίλοι των Πειραιωτών ,που έδωσαν δυναμικό παρών στις εξέδρες του γηπέδου του Μενιδίου.

Ήταν ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα. Η διαφορά κλάσης του Ολυμπιακού με τον Αχαρναϊκό ήταν εμφανέστατη και οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν σε άνετη εκτός έδρας νίκη με 3-0 για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι φίλοι των “ερυθρόλευκων” που βρέθηκαν στην εξέδρα ασχολήθηκαν αποκλειστικά με τον Παναθηναϊκό, μιας και το προσεχές Σάββατο έχουμε το μεγάλο ελληνικό clasico στη Λεωφόρο.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και να απειλεί συνέχεια την εστία του Αχαρναϊκού.

Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη, με τους “ερυθρόλευκους” να πετυχαίνουν, όμως, μόνο ένα γκολ στο πρώτο μέρος. Στο 9′ ο Μάρτινς έδωσε στον Καρσελά κι αυτός στον Ζιλέ, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυτα, γράφοντας το 0-1.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν τους γηπεδούχους και να δημιουργούν ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο ο Λαμπίρης αντέδρασε σωστά, όταν χρειάστηκε. Μετά το 30′, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Αχαρναϊκό να προσπαθεί να πάρει κάποια μέτρα, δίχως όμως αποτέλεσμα, μιας κι αδυνατούσε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τα συνθήματα των φίλων του Ολυμπιακού να.. επικεντρώνονται στον Παναθηναϊκό και τους “ερυθρόλευκους” να φτάνουν εύκολα στο 0-2. Στο 48′ ο Καρσελά έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Λαμπίρης απέκρουσε ασταθώς και ο Αντρέ Μαρτίνς έστειλε με κοντινό σουτ την μπάλα στα δίχτυα.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχασαν ούτε στιγμή τα… ηνία του παιχνιδιού, και στο 90+1′ έφτασαν στο τελικό 0-3 με την κοντινή κεφαλιά του Εμενίκε. Φυσικά, το σύνθημα που κυριάρχησε και μετά το σφύριγμα της λήξης ήταν για νίκη της ομάδας μέσα στη Λεωφόρο.

Οι συνθέσεις:

Αχαρναϊκός (Π. Δημητρίου): Λαμπίρης, Μεγαλοοικονόμου, Μπεκατώρος, Μεντής (63′ Καρδάσης), Αφράτης, Αρώνης (77′ Κυριαζόπουλος), Παπασάββας, Μηλιώτης, Τσεβάς (88′ Παπαθανασίου), Χαραλαμπόπουλος, Πάσχος.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Βούκοβιτς, Νικολάου, Μίλιτς, Ζιλέ (46′ Ζντιέλαρ), Ταχτσίδης, Μαρίν, Μάρτινς, Καρσελά (78′ Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς (60′ Εμενίκε).

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)

Βοηθοί: Σαμοΐλης (Αθηνών), Πρέντζας (Δυτ. Αττικής)

Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 6 (5-1)

2. ΑΟΧ-Κισσαμικός 3 (1-0)

3. Αχαρναϊκός 0 (0-4)

4. Αστέρας Τρίπολης 0 (1-2)

– Για τη 2η αγωνιστική, ο Αστέρας Τρίπολης φιλοξενεί την Πέμπτη τον ΑΟΧ-Κισσαμικό (26/10), στο “Θ. Κολοκοτρώνης”.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις