Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας: Κακός ο ΠΑΟΚ! Έκανε… Μακ στο φινάλε

ΠΑΟΚ - Κύπελλο Ελλάδας

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε κακή βραδιά στην έδρα του Απόλλωνα Πόντου, αλλά έκανε το 2×2 στον όμιλο του στο Κύπελλο Ελλάδας -και το πρώτο του “διπλό” στη σεζόν- με το γκολ του Ρόμπερτ Μακ στο 90′ της αναμέτρησης (0-1).

Αν και ζορίστηκε πάρα πολύ από τον μαχητικό Απόλλωνα Πόντου, ο ΠΑΟΚ έφυγε από την Καλαμαριά με τη νίκη χάρη στο γκολ του Ρόμπερτ Μακ στο 90ο λεπτό και αγκάλιασε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του και πιέστηκε πολύ από τον Απόλλωνα, που περιμένει την σέντρα στο πρωτάθλημα της Football League.

Οι γηπεδούχοι είχαν και την πρώτη καλή στιγμή στο ματς (8′), με το σουτ του Μπρίτο να περνάει δίπλα απ’ τ δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Η.. απάντηση ήρθε στο 15′, όταν ο Καλογεράκης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Λημνιού.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” προσπάθησε να βρει χώρους για να αναπτυχθεί, αλλά η αντίπαλη άμυνα ήταν πολύ καλά στημένη σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.

Τελικά, οι αλλαγές του Λουτσέσκου (Κάμπος στο 60΄, Βιεϊρίνια στο 63′ και Πρίγιοβιτς στο 72′) βοήθησαν στο να γίνει ο ΠΑΟΚ πιο πιεστικός κι έτσι να φτάσει στη νίκη στο φινάλε της αναμέτρησης.

Μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά στο 90′ ο Μακ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας και με όμορφο διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Καλογεράκη για το τελικό 0-1. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ενλουντουλού βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Απόλλων Πόντου: Καλογεράκης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Καπίας, Καλί (46′ Σαμαράς), Καλαϊτζίδης (77′ Καλογέρης), Βεργώνης, Συμελίδης, Μπρίτο, Ενλουντουλού, Χασομέρης

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Δεληγιαννίδης (72′ Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Σάχοβ, Πέλκας (63′ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Λημνιός (60′ Κάμπος), Μακ

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

1. ΠΑΟΚ 6 (3-1)

2. Απόλλων Πόντου 3 (1-1)

3. Λεβαδειακός 3 (6-2)

4. Αιγινιακός 0 (0-6)

Η τελευταία αγωνιστική

Απόλλων Πόντου – Λεβαδειακός

Αιγινιακός – ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις