Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας: “Λύτρωση” για Πανιώνιο στις καθυστερήσεις! Νίκες για ΑΕΛ και Παναιτωλικό

Πανιώνιος

Ο Άρης έπαιξε με πάθος, κατάφερε να ισοφαρίσει τον Πανιώνιο και να τον φέρει σε δεινή θέση, αλλά οι “κυανέρυθροι” έφυγαν με το μεγάλο… τρίποντο από το “Κλ. Βικελίδης” (2-1), με γκολ στις καθυστερήσεις. Την πρώτη της νίκη στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης πέτυχε η ΑΕΛ (3-0 την Παναχαϊκή), όπως και ο Παναιτωλικός (2-0 τον Πανσερραϊκό).

Άλμα… πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Πανιώνιος, που επικράτησε -με γκολ στις καθυστερήσεις- του Άρη μέσα στο “Κλ. Βικελίδης” (2-1).

Ο Άρης ήταν ανταγωνιστικός σε μεγάλο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου και προσπάθησε να έχει επιθετικές βλέψεις κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Superleague Ο Πανιώνιος όμως κατάφερε να μην δεχθεί κάποια σοβαρή απειλή η εστία του και είχε τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Στο 24′ ο Λάμπρου μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή από θέση δεξιά, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Καντιμοίρης έδιωξε με τα πόδια. Στο 32′ ο Ντουρμισάι έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μασούρας έπιασε το κοντινό πλασέ, αλλά ο Καντιμοίρης με εξαιρετική επέμβαση κράτησε το “μηδέν”.

Η έντονη βροχόπτωση έκανε δύσκολο το έργο των ποδοσφαιριστών. Στο 40′ όμως ο Λάμπρου πήρε μια όμορφη κάθετη πάσα, μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Μπούρμπο και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Καντιμοίρη για το 1-0!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Άρης μπήκε.. γκαζωμένος και πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 59′ είχαμε μια φάση που προκάλεσε έντονα παράπονα απ’΄μεριάς γηπεδούχων. Ο Πλατέλλας εκτέλεσε ένα φάουλ και ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ του Σόουζα στον Κότνικ. Στην εξέλιξη της φάσης οι “κίτρινοι”΄ζήτησαν χέρι του Κάργα πάνω στη γραμμή.

Τελικά, η ισοφάριση για τον Άρη ήρθε στο 74′. Ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Πανιωνίου, ο Πασάς με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1 και έβαλε… φωτιά στο “Κλ. Βικελίδης”.

Ο Άρης προσπάθησε για το γκολ της νίκης, το οποίο όμως πέτυχε ο Πανιώνιος. Στο 90+1′ ο Χατζισαφί βγήκε τετ-α-τετ με τον Καντιμοίρη, που κράτησε -με το δεξί χέρι το 1-1, για να έρθει στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γεσίλ -με τακουνάκι- και να δώσει τη νίκη στους “κυανόλευκους” (1-2).

Πλέον, ο Άρης θέλει μόνο νίκη με τον ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, ώστε να πάρει την 2η θέση. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, μένει εκτός συνέχειας! Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο Πανιώνιος θα αγωνιστεί στην έδρα του αποκλεισμένου Παναιγιαλείου.

Νίκη και στο Κύπελλο για την ΑΕΛ

Μετά το πρώτο της “τρίποντο” στο πρωτάθλημα, η ΑΕΛ έκανε και την πρώτη της νίκη και στο Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας εντός έδρας με 3-0 της Παναχαϊκής.

Το παιχνίδι στην “AEL FC Arena” είχε πολύ καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις. Μόλις στο 2΄ο Θεοδωρόπουλος των φιλοξενούμενων νίκησε τον Αποστολόπουλο σε τετ-α-τετ, για να έρθει στο επόμενο λεπτό το δοκάρι της Παναχαϊκής στην κεφαλιά του Κυνηγόπουλου.

Τελικά, η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 9′, με τον Γιαννιτσανάκη να νικά με υπέροχο πλασέ τον Βρονταρά για το 1-0.

Οι Αχαιοί έχασαν στη συνέχεια μεγάλες ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσα, με σημαντικότερη αυτή του 19′. Ο Ελευθεριάδης πέρασε με ωραία ντρίπλα τον αντίπαλο, σούταρε με το αριστερό, αλλά είδε τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει σωτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΛ, που έφτασε στο 2-0. Ο Περόνε με έξυπνη εκτέλεση φάουλ -και αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι- έκανε το 2-0 για τους “βυσσινί”!

Στο 68′ η Παναχαϊκή πέτυχε γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε. Ο Μακρυδημήτρης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε λανθασμένα το τέρμα για επιθετικό φάουλ.

Οι βαθμοί της νίκης πήγαν… οριστικά στην ομάδα της Λάρισας στο 78′. Ο Γιαννιτσάνης έκανε το σουτ, ο Βροντάρας απέκρουσε, αλλά ο Κρίζμαν από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 3-0!

Κρίσιμη νίκη για Παναιτωλικό

Πετυχαίνοντας ένα γκολ στην αρχή του πρώτο ημιχρόνου και στο τέλος του δεύτερου, ο Παναιτωλικός επικράτησε εντός έδρας της Πανσερραϊκού με 2-0 και έμεινε “ζωντανός” για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Αγρινιού πήρε αυτή την κρίσιμη -για το θεσμό- νίκη με τα τέρματα των Μάρκο Πάουλο (8′) και Μάρκο Μαρκόφσκι (85′). Έτσι, ο Παναιτωλικός θα παίξει στο Ηράκλειο την πρόκριση στην επόμενη φάση, κόντρα στον Εργοτέλη, ενώ η ομάδα των Σερρών θα υποδέχεται τη Ξάνθη.

Βαθμολογία 6ου ομίλου

1. Ξάνθη 6

2. Παναιτωλικός 3

3. Πανσερραϊκός 3

4. Εργοτέλης 0

 

Βαθμολογία του 7ου ομίλου

1. ΠΑΣ Γιάννινα 4

2. Πανιώνιος 4

3. Άρης 3

4. Παναιγιάλειος 0

Βαθμολογία του 8ου ομίλου

1. Παναθηναϊκός 6

2. ΑΕΛ 3

3. Παναχαϊκή 3

4. Αναγέννηση Καρδίτσας 0

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις