Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας: Νικηφόρο… πείραμα! Δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός – Φώναξε “παρών” ο Μάνος

Κύπελλο Ελλάδας: Νικηφόρο… πείραμα! Δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός – Φώναξε “παρών” ο Μάνος

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε μια ενδεκάδα που δεν έχει παίξει ποτέ ούτε σε προπόνηση. Ο Ολυμπιακός έβγαλε τα… αναμενόμενα προβλήματα κόντρα στον Λεβαδειακό, αλλά πήρε τη νίκη (1-0) με το τέρμα του Μάνου (εκ των κορυφαίων) σε ματς για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Ντεμπούτο για τον Γιάγια Τουρέ.

Δεν εντυπωσίασε, αλλά όταν στη… γωνία υπάρχει το εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και το ματς στο Μιλάνο για το Europa League, τότε το ζητούμενο είναι απλά η νίκη. Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Λεβαδειακού (1-0) μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας, σε ένα ματς όπου τα… φώτα στράφηκαν σε δύο παίκτες.

Ο Γιάγια Τουρέ πήρε το περιβραχιόνιο στα 58′ λεπτά που αγωνίστηκε στην “πειραματική” ενδεκάδα των Πειραιωτών και έδειξε πως του λείπουν παιχνίδια και ρυθμός. Την ίδια ώρα όμως ο Μάνος έστειλε… μήνυμα στον Μαρτίνς πως μπορεί να τον υπολογίζει για την επίθεση των “ερυθρόλευκων”, δείχνοντας μεγάλη διάθεση και πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα του αγώνα. Όσον αφορά τους Γκιγέρμε και Ναουέλ, ο πρώτος έδειξε να έχει καλύτερα πατήματα με το πέρας των λεπτών, την ώρα που ο δεύτερος δεν μπόρεσε να πιάσει καλά επίπεδα απόδοσης.

https://twitter.com/olympiacos_org/status/1045369518904602625

Το παιχνίδι είχε χαμηλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο του ματς, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει την εστία του Λεβαδειακού, που αμύνθηκε εύκολα. Ο Γιάγια Τουρέ επιχείρησε να πάρει μπάλα και να βοηθήσει στην ανάπτυξη των “ερυθρόλευκων” αλλά ήταν εμφανέστατη η αγωνιστική του αποχή.

https://twitter.com/olympiacos_org/status/1045387506924040192

Έτσι, αυτό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η πρόθεση του Σα να βγαίνει αρκετά μέτρα εκτός της περιοχής του, κάθε φορά που έβγαινε μια κάθετη πάσα (μπακότερμα). Ένα επιθετικό ξέσπασμα των Πειραιωτών ήταν αυτό που έκανε την εξέδρα να… ανασηκωθεί.

Η πρώτη φάση στο ματς έγινε στο 20′. Ο Κούτρης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Σισέ πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπάγιτς. Στο επόμενο λεπτό, ο Κούτρης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μάνος έστρωσε για τον Ανδρούτσο, που έπιασε το σουτ, αλλά η αντίπαλη άμυνα του έβαλε σωτήρια κόντρα.

Ο Λεβαδειακός όμως ήταν αυτός που “άγγιξε” το 0-1! Στο 31′ ο Σαβαντογκό έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά, ο Ιωαννίδης έστρωσε για τον Μάνγκα, που αστόχησε από πολύ καλή θέση. Τα τελευταία λεπτά οι Βοιωτοί είχαν μια ελαφρά υπεροχή, αλλά παραλίγο να δεχθούν το γκολ στο 38′. Ο Τουρέ βρήκε τον Μασούρα, που σέντραρε για τον Μάνο, αλλά η προβολή του δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάγιτς. Στο 43′ πάντως ο Ολυμπιακός είδε την πολύ καλή αντίδραση του Ζοσέ Σα στο μακρινό σουτ του Ιωαννίδη και στο τετ-α-τετ με τον Γιακουμάκη, στην εξέλιξη της φάσης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στην επανάληψη και πίεσε για το γκολ, έχοντας όμως πρόβλημα στην τελική πάσα. Ο Λεβαδειακός κλείστηκε πίσω και περιορίστηκε στο να αμύνεται. Έτσι, ο Μαρτίνς πέρασε τους Νάτχο (στη θέση του Τουρέ) και Χασάν, προκειμένου να κάνει πιο απειλητική την ομάδα του.

Τελικά στο 68′ ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό. Σε μια από τις λίγες περιπτώσεις που οι γηπεδούχοι βρήκαν ανοργάνωτη την άμυνα των Βοιωτών, η μπαλιά βγήκε από δεξιά και ο Μάνος -από τους λίγους παίκτες που έπιασαν από τα.. μαλλιά την ευκαιρία που τους δόθηκε- έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και έκανε το 1-0.

https://twitter.com/olympiacos_org/status/1045405313527173121

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, ενώ στην τελευταία καλή φάση του αγώνα (89′), ο Γκιγιέρμε έπιασε μια “βολίδα” εκτός μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο δίπλα από το αριστερό του Μπάγιτς.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις