Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, παράσταση τρίτη! Όλα για την κούπα στο ΟΑΚΑ

Κύπελλο Ελλάδας: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, παράσταση τρίτη! Όλα για την κούπα στο ΟΑΚΑ

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα συγκρουστούν για τρίτη σερί χρονιά με φόντο το Κύπελλο Ελλάδας. Τα πλάνα των Λουτσέσκου και Χιμένεθ για τον μεγάλο τελικό του ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα παλέψουν και φέτος για το Κύπελλο Ελλάδας. Οι δύο Δικέφαλοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τρίτη σερί χρονιά στον τελικό της διοργάνωσης, ο οποίος θα διεξαχθεί στο περίπου άδειο ΟΑΚΑ (20.30 Cosmote Sport 1).

Οι οπαδοί των δύο ομάδων δεν θα βρεθούν στο γήπεδο, μιας και υπό των φόβο επεισοδίων δόθηκαν μόνο μερικές προσκλήσεις. Για να φανταστείτε, η Αστυνομία θα έχει πιο έντονη παρουσία από τους φίλους της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Η Ένωση θα προσπαθήσει να “σπάσει” την κυριαρχία του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια στο Κύπελλο και να σηκώσει την κούπα, έπειτα από δύο σερί χαμένους τελικούς απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά.

Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλονικείς έρχονται με φόρα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος (σ.σ. δίχως να χάσει παιχνίδι) για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια κι έχουν τον αέρα του φαβορί απέναντι στην ΑΕΚ.

Τα πλάνα των δύο ομάδων

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του το απόγευμα της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του εκτός από τους τραυματίες Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν ανακοίνωσε ακόμα την 18άδα για τον τελικό, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να προβληματίζεται μόνο για δύο θέσεις, για τον παρτενέρ του Ολιβέιρα στο κέντρο και τον παίκτη που θα παίξει δεξιά στην επίθεση, ο οποίος θα είναι μάλλον ο Λημνιός.

Η πιθανότερη ενδεκάδα του ΠΑΟΚ θα αποτελείται από τους: Πασχαλάκη, Μάτος, Γιαννούλη, Κρέσπο, Βαρέλα, Ολιβέιρα, Σάκχοφ (ή Κάνιας), Λημνιό, Πέλκα, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στα Σπάτα, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να παρακολουθεί την τελευταία προπόνηση. Όπως κι ο Λουτσέσκου, έτσι κι ο Μανόλο Χιμένεθ δεν ανακοίνωσε τη 18άδα για τον τελικό, παίρνοντας όλους τους παίκτες στην αποστολή.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει δύο συστήματα στο μυαλό του, το 4-4-1-1 και το 3-5-2. Η θέση που παίζεται, σε περίπτωση που επιλέξει το πρώτο σχήμα, είναι του δεξιού εξτρέμ, με Μπακασέτα και Μπογέ να διεκδικούν την πτέρυγα μπροστά.

Με 4-4-1-1 το πιθανότερο σχήμα θα είναι: Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάια, Μπακασέτας(ή Μπογέ), Πόνσε.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις