Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας: Σαν… άνεμος! Η ΑΕΚ “παρέσυρε” τον Κισσαμικό

Κύπελλο Ελλάδας: Σαν… άνεμος! Η ΑΕΚ “παρέσυρε” τον Κισσαμικό
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ΑΕΚ δείχνει πως έχει μπει ξανά σε… καλό δρόμο. Η Ένωση ικανοποίησε με όσα έκανε απέναντι στον Κισσαμικό, νίκησε με 5-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας. Ποιοτική η παρουσία του Κρίστιτσιτς – Δυο γκολ ο Λιβάγια.

Χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο σημαντικό πρόβλημα, η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, η Ένωση επικράτησε με 5-0 του Κισσαμικού στο ΟΑΚΑ και πέρασε στην 8άδα του θεσμού, έχοντας σημαντική βοήθεια από κάποιους παίκτες..

Πέρα από τον Ροντρίγκο Γκάλο, ο οποίος φέτος εκτελεί τα φάουλ με τέτοια ευκολία, όπως οι καλοί παίκτες του μπάσκετ τις βολές, την παράσταση έκλεψε ο Νένταν Κρίστιτσιτς με τις εξαιρετικές διαγώνιες μπαλιές του και την παρουσία του στο χώρο του κέντρου! Δυο γκολ πέτυχε ο Λιβάγια, μετά την είσοδο του στην επανάληψη!

Το παιχνίδι…

Η ΑΕΚ προσπάθησε να έχει στην κατοχή της την μπάλα με το ξεκίνημα του ματς, αλλά ο Κισσαμικός την πίεσε ψηλά, περιόρισε την κυκλοφορία της μπάλας και μάλιστα είχε και ένα καλό σουτ στο 9′, με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει την προσπάθεια του Χαλκιαδάκη.

Από το 15λεπτο πάντως και μετά η ΑΕΚ έβαλε μεγαλύτερη… ένταση στο παιχνίδι της (ανέβασαν στροφές Μάνταλος και Κρίστιτσιτς) και κατάφερε να κάνει το 1-0 στο 21′ με έναν από τους καλύτερους της παίκτες αυτή την περίοδο. Οι “κιτρινόμαυροι” κέρδισαν φάουλ λίγα μέτρα έξω απ’ την περιοχή του Παπαδόπουλου και ο Γκάλο ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Κισσαμικός συνέχισε να ψάχνει κάποια καλή αντεπίθεση και στο 26΄έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, με τον Τσιντώτα να ρίχνει το κορμί του και να διώχνει με μεγάλη δυσκολία το συρτό σουτ του Χαλκιαδάκη. Δυο λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ έφτασε στο 2-0 με πρωταγωνιστές τους Κρίστιτσιτς και Γκάλο. Ο Σέρβος μέσος έκανε υπέροχη μακρινή μπαλιά στον Πόνσε, που όμως δεν έκανε καλό κοντρόλ αλλά πρόλαβε την μπάλα πριν βγει άουτ. Ο Γκάλο έκανε το γύρισμα έξω από την περιοχή, ο Κρίστιστς έκανε το σουτ με το δεξί με την μπάλα να κοντράρει στον Φαζό, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα!

Αμυντικά η ΑΕΚ συνέχισε να προβληματίζει και στο 42′ δέχθηκε μια ακόμα φάση στα καρέ της, με το σουτ του Ρίσκι να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Επιθετικά όμως ήταν σταθερή και στο 57′ κατάφερε να κάνει το 3-0. Ο Μπογέ ανατράπηκε εντός μεγάλης περιοχής και ο Μάνταλος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι.

Οι αλλαγές που έγιναν στη συνέχεια δεν επηρέασαν την εικόνα της Ένωσης και στο 78′ ο Λιβάγια με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 4-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κροάτης έκανε το 5-0. Ο Λιβάγια άνοιξε στον Μπακάκη, αυτός κατάφερε να κρατήσει την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου και να την γυρίσει ξανά στον συμπαίκτη του. Ο Λιβάγια έκανε το “τσιμπητό” πλασέ, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά γύρισε στον ίδιο, που έκανε -με κεφαλιά- σε κενή εστία το τελικό 5-0.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις