Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδος: Προκρίθηκε και η Ξάνθη

Κύπελλο Ελλάδος: Προκρίθηκε και η Ξάνθη

Άνετο απόγευμα είχε η Ξάνθη που εξασφάλισε τη νίκη με 2-1 επί του Πανσερραϊκού, στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών. Παράλληλα πήρε και την πρόκριση για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας με τέρματα των Κάστρο (33΄) και Π. Ορφανίδη (60΄ πέν.), ενώ μείωσε στο 90΄ ο Ζιγκερίδης.

Το παιχνίδι ήταν για την 3η αγωνιστική στον 6ο όμιλο της διοργάνωσης και η Ξάνθη πήρε την πρόκριση αήττητη (3 νίκες), ενώ ο Πανσερραϊκός έμεινε στους 3 βαθμούς με μόλις μία νίκη στο ενεργητικό του.

Οι φιλοξενούμενοι που ήταν καλύτεροι και πιο επικίνδυνοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν άργησαν να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Κάστρο στο 33΄. Στο 2ο 45λεπτο σκόραραν και 2η φορά στο 60΄ με πέναλτι του Πέτρου Ορφανίδη, σε υπόδειξη του διαιτητή για χέρι του  Σέζου. Οι γηπεδούχοι απλά μείωσαν το σκορ στο 90΄ με κοντινό πλασέ του Ζιγκερίδη.

Επίσης οι παίκτες της Ξάνθης είχαν και τρία δοκάρια. Το πρώτο στο 9ο λεπτό, όταν σε κεφαλιά του Φασίδη απέκρουσε ο Ρίστιτς με τα πόδια, η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων την μπλόκαρε. Το δεύτερο δοκάρι στον αγώνα είχε η Ξάνθη  με σουτ έξω από την περιοχή του Λάζαρου Ορφανίδη στο 49΄, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 69΄ σούταρε μετά από ωραία ενέργεια κι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ρίστιτς.

Την Πέμπτη θα γίνει στο Ηράκλειο ο 2ος αγώνας του ομίλου μεταξύ Εργοτέλη και Παναιτωλικού.

Πανσερραϊκός (Περικλής Αμανατίδης): Ρίστιτς, Τσαμούρης, Ιωαννίδης, Τσελεπίδης, Τζιτζικαλάκης, Παπουτσογιαννόπουλος (46′ Καπτέλι), Φουσού (67΄ Γκέκας), Γιαξής, Ρούτσης, Γκούρτσας (83΄ Ζιγκερίδης), Πόζογλου.
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Γκαραβέλης, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Σιλά, Λ. Ορφανίδης, Π. Ορφανίδης, Ντε Λούκας (61΄ Κώστας), Φασίδης, Ρότσε (65΄ Σαμπανίδης), Μελιόπουλος, Κάστρο (46΄ Μπαξεβανίδης).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις