Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κύπελλο – Παναθηναϊκός: Πέρασαν από την Κρήτη οι “πράσινοι”!

Κύπελλο – Παναθηναϊκός: Πέρασαν από την Κρήτη οι “πράσινοι”!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε ξανά μόνο με Έλληνες και με πολλούς νεαρούς στην ενδεκάδα του στο Κύπελλο Ελλάδας, αλλά αυτή τη φορά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 επί του Κισσαμικού, σε ένα δυνατό ματς στα “περιβόλια”.

Παρότι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα σε ένα ακόμη παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός πέρασε τελικά πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με 2-1 του Κισσαμικού στην Κρήτη.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε εξασφαλίσει την πρόκριση μετά και την ισοπαλία του Παναιτωλικού με την Ιεράπετρα, γεγονός που επέτρεψε και πάλι, τη συμμετοχή των θεωρητικά αναπληρωματικών, στην αναμέτρηση στα “περιβόλια” των Χανίων.

Έτσι Εμμανουηλίδης και Βέργος αγωνίστηκαν στην επίθεση, με αμφότερους να βρίσκουν δίχτυα στο 2-1 των “πρασίνων” επί του Κισσαμικού. Ο 19χρονος εξτρέμ μπήκε “φουριόζος” στο ματς και είχε δοκάρι μόλις στο 3ο λεπτό με προβολή, ενώ άνοιξε το σκορ στο 7΄ μετά από λάθος πάσα του τερματοφύλακα Δασκαλάκη.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και “απάντησαν” αρχικά στα δοκάρια, με σουτ του Αποστολόπουλου στο 17΄ και στη συνέχεια στα γκολ, με τον Ρίσκι να σκοράρει με τακουνάκι στο 54΄ και ενώ του είχε ακυρωθεί λανθασμένα ένα γκολ στο 51′, για χέρι που δεν υπήρξε ποτέ.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έδειξε αμέσως αντίδραση και παρότι έχασε πέναλτι με τον Βέργο, μετά από καθαρό χέρι του Σισέ στην περιοχή, ισοφάρισε τελικά με τον ίδιο παίκτη στο 75΄, όταν και έσπραξε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από απόκρουση του Δασκαλάκη σε σουτ του Παντελάκη.

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε έτσι ως πρώτος στον όμιλό του στο Κύπελλο Ελλάδας, με τον Κισσαμικό να παίρνει τη δεύτερη θέση, παρά την ήττα από τους “πράσινους”.

Οι συνθέσεις στο Κισσαμικός – Παναθηναϊκός

ΑΟΧ – Κισσαμικός (Αλέκος Βοσνιάδης): Δασκαλάκης, Τεγούσης (55΄ Σεληνιωτάκης), Σισέ, Καραγιάννης (70΄ Αρναρέλης), Βρεττός, Αποστολόπουλος, Ρίσκι, Γκίνη, Καραγεώργης, Φαζός, Σάλιακας (79΄ Τόλι)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Παντελάκης, Οικονόμου, Αποστολάκης (59΄ Καμπετσής), Κάτσε (59΄ Μπουζούκης), Τζανδάρης, Στάικος, Χατζηθεοδωρίδης, Εμμανουηλίδης (74΄ Χατζηγιοβάννης), Βέργος

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις