Σάββατο, 4 Μαΐ
22oC Αθήνα

Λαμία – Λεβαδειακός: Ματσάρα με πέντε γκολ

Λαμία – Λεβαδειακός: Ματσάρα με πέντε γκολ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Μεγάλη νίκη για τη Λαμία που πήρε το “ντέρμπι της Ρούμελης”, επικρατώντας του Λεβαδειακού με 3-2, σε ματς για την 8η αγωνιστική της Superleague. Τρομερό φινάλε με δυο γκολ μετά το 80′.

Ξεκίνησε με τρεις ήττες, πήρε στη συνέχεια τρεις ισοπαλίες και πλέον η Λαμία έφτασε στη δεύτερη σερί νίκη της στη Superleague. Ο ομάδα του Μάκη Χάβου πήρε το “ντέρμπι της Ρούμελης” επικρατώντας του Λεβαδειακού με 3-2.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από τα πρώτα του λεπτά, με τον Λεβαδειακό να πλησιάζει πρώτος στο γκολ. Στο 9′ ο Νανγκίς έκανε το γύρισμα από τ’ αριστερά, ο Μαρκόφσκι “έστρωσε” με το στήθος για τον Σουμπίνιο, που δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε. Στην πρώτη της ευκαιρία (11′) η Λαμία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Βασιλαντωνόπουλος έβγαλε την μπαλιά και ο Μαρκόφσκι -με σκαστή κεφαλιά- έκανε το 1-0.

Η Λαμία ανέβασε… στροφές, είχε την μπάλα στην κατοχή της, εκμεταλλεύτηκε την “ασύνδετη” εικόνα που παρουσίασε ο Λεβαδειακός και στο 24′ έφτασε στο 2-0! Ο Καραμάνος γύρισε την μπάλα, αυτή έφτασε στη μικρή περιοχή των φιλοξενούμενων και ο Μπαράλες -από κοντά- δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πλιάτσικας έπιασε ένα τρομερό σουτ και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Επασί.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου έδωσε στη συνέχεια μέτρα στους Βοιωτούς, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση. Στη Λαμια ανήκε και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τη Λαμία να ελέγχει το ματς. Ο Λεβαδειακός όμως κατάφερε στο 60′ να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο Παντελιάδης έκανε σέντρα από τ’ αριστερά και ο Νανγκίς “εκτέλεσε” με τη μια, μειώνοντας σε 2-1. Οι Βοιωτοί βγήκαν.. μπροστά και στο 81′ πάγωσαν την εξέδρα. Ο Σαβατονγκό έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Γιακουμάκης με ωραίο άλμα και κεφαλιά νίκησε τον Σαράνοφ για το 2-2.

Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ, αφού δυο λεπτά αργότερα έφτασαν στο 3-2. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Αντέτζο νίκησε με άλμα την αντίπαλη άμυνα και με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο Λεβαδειακός τα έδωσε όλα στο φινάλε για την ισοφάριση, αν και έμεινε με δέκα παίκτες στο 88′ με την αποβολή του Καραχάλιου και στο 90+1′ είδε τον Σαβατινγκό να αστοχεί από πολύ καλό σημείο. Το 3-2 έμεινε κι έτσι ο Τζουζέπε Σανίνο δεν μπόρεσε να κάνει νικηφόρο ντεμπούτο με τους Βοιωτούς.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις