Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Λαμία – Ολυμπιακός: “Μπλόκο” στη Φθιώτιδα! Η πρόκριση θα κριθεί στο Φάληρο

Λαμία – Ολυμπιακός: “Μπλόκο” στη Φθιώτιδα! Η πρόκριση θα κριθεί στο Φάληρο
ΦΩΤΟ Intime

Ο… αλλαγμένος Ολυμπιακός έχασε σημαντικές ευκαιρίες -παρά το πρόβλημα που παρουσίασε στη δημιουργία φάσεων κυρίως στο πρώτο ημίχρονο- και έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Λαμίας, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας. “Μεγάλες” επεμβάσεις από τον Θεοδωρόπουλο των γηπεδούχων.

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία έχασε ο Ολυμπιακός για να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι “ερυθρόλευκοι” βγήκαν μπροστά τους έναν εκπληκτικό Θεοδωρόπουλο, “πέταξαν” τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και έμειναν στο 0-0 στον πρώτο προημιτελικό με τη Λαμία.

Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους, για την πρόκριση στους ημιτελικούς, στον δεύτερο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Λαμία βρέθηκε σε.. θέση άμυνας από νωρίς, αφού ο Ολυμπιακός είχε στην κατοχή του την μπάλα και άσκησε πίεση στην περιοχή του Θεοδωρόπουλου (πολύ κινητικός ο Ραντζέλοβιτς από τα δεξιά). Οι γηπεδούχοι όμως παρουσίασαν ένα βελτιωμένο πρόσωπο στην άμυνα, βάζοντας… δύσκολα στις προσπάθειες των Πειραιωτών (ο Φορτούνης δεν βρήκε χώρους να κινηθεί).

Η πρώτη “τελική” του ματς ήρθε από τον Ολυμπιακό στο 26′, με το σουτ του Χασάν -μέσα από τη μεγάλη περιοχή- να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η Λαμία προσπάθησε να γίνει πιο ανταγωνιστική, αλλά ακόμα και τα σουτ της έβρισκαν στην άμυνα των “ερυθρόλευκων”. Η νέα μεγάλη φάση -και τελευταία του πρώτου 45λέπτου- χάθηκε στο 38′. ο Θεοδωρόπουλος έκανε εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Ραντζέλοβιτς.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με το… πόδι στο γκάζι, χάνοντας απανωτές ευκαιρίες. Κορυφαία στιγμή αυτή του 53′ με τον Θεοδωρόπουλο να διώχνει τη… βολίδα του Καμαρά και να βλέπει στην εξέλιξη της φάσης τον Ραντζέλοβιτς να σουτάρει από κοντά άουτ. Την πρώτη της σημαντική στιγμή είχε και η Λαμία (58′) με την προβολή του του Σασί να περνάει άουτ.

Η Λαμία έδειξε… σφυγμό στην επίθεση και στο 76′ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Μπιανκόνι. Το VAR όμως ακύρωσε την αρχική απόφαση του διαιτητή, δίνοντας οφσάιντ στην μπαλιά που βγήκε για τον επιθετικό των γηπεδούχων.

Ο Μαρτίνς την ομάδα του να δέχεται πίεση στα τελευταία λεπτά και τον Λοβέρα να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού στο 83′. Οι γηπεδούχοι το… προσπάθησαν, χωρίς όμως να κλείσουν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που έψαχναν. Μάλιστα, στο 89′ ο Σισέ -με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ- έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ανάλογη φάση είχε και ο Τζανετόπουλος στο 90+3′.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις