Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Λαμία – Παναιτωλικός: Της έβαλε… φρένο και “βλέπει” Ευρώπη

Λαμία – Παναιτωλικός: Της έβαλε… φρένο και “βλέπει” Ευρώπη
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναιτωλικός επικράτησε εκτός έδρας τη Λαμία με 2-0 και έβαλε… φρένο στο σερί 3 νικηφόρων ματς των γηπεδούχων στη Superleague. Έκαναν… σεφτέ οι Αγρινιώτες στο 2019 και “έπιασαν” τον Άρη στην 6η θέση.

Την πρώτη του νίκη στη Superleague μέσα στο 2019 έκανε ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρίου έβαλε τέλος στο σερί των τεσσάρων εντός έδρας νικών που μετρούσε η Λαμία εντός του 2019, περνώντας νικηφόρα με 2-0 από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας και επιστρέφοντας στις νίκες ύστερα από πέντε παιχνίδια και συγκεκριμένα μετά το «διπλό» (1-2) στο «Κλεάνθης Βικελίδης.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από τα πρώτα του λεπτά, με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικά. Η πρώτη καλή φάση του ματς ήρθε από τα πόδια των παικτών του Παναιτωλικού. Ο Ουίλιαν μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά μετά από ωραία κάθετη πάσα, έκανε το πλασέ αλλά ο Αντέτζο έβαλε την προβολή και έδιωξε τη μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια.. ελαφρά υπεροχή και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 25′. Μετά από βαθιά μπαλιά του Τσιγγάρα, ο Μπαΐτοβιτς έκανε το κοντρόλ με το στήθος το οποίο του βγήκε σε… ασίστ, ο Γουίλιαν επωφελήθηκε, βγήκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο πορτιέρε και έκανε το 0-1.

Η Λαμία προσπάθησε να ανεβάσει.. στροφές στη συνέχεια και να γίνει και αυτή απειλητική και στο 41′ φώναξε για πέναλτι. Στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, ο Μιχάι γλίστρησε και έκανε… κοντρόλ με το χέρι με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται και τον διαιτητή να το θεωρεί ακούσιο.

Οι γηπεδούχοι είχαν στην κατοχή τους την μπάλα με την έναρξη της επανάληψης, κερδίζοντας μέτρα προς την περιοχή του Παναιτωλικού. Ο Τραϊανός Δέλλας αναγκάστηκε στο 62′ να αλλάξει τα πλάνα του, αφού ο Κυριακίδης έγινε αναγκαστική αλλαγή (κάθισε ο Γιαννακόπουλος κάτω από τα γκολπόστ).

Ο Παναιτωλικός όμως ήταν αυτός που στο 71′ έκανε το 0-2. Η εξαιρετική μπαλιά του Γουίλιαν έβγαλε τον Μπαΐροβιτς μέσα στην περιοχή και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έκανε ένα ωραίο διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Λαμία δεν μπόρεσε στη συνέχεια να γίνει επικίνδυνη κι έτσι ηττήθηκε μετά από 4 παιχνίδια.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις