Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Legends… με ανατροπή! Η Εθνική του 2004 έριξε “πεντάρα” στην Ισπανία

Εθνική

Νέες “μαγικές” στιγμές κατάφερε να μας χαρίσει η εθνική Ελλάδας του 2004. Οι Έλληνας Legends αντιμετώπισαν την αντίστοιχη ομάδα της Ισπανίας στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και νίκησαν με 5-3, κάνοντας μεγάλη ανατροπή. Χατ – τρικ ο Γιαννακόπουλος. Γκολάρα ο Καραγκούνης

Στις καρδιές μας, η Εθνική του 2004 δεν χάνει ποτέ. Κόντρα στην ομάδα Legends της Ισπανίας η ομάδα του Ρεχάγκελ απέδειξε πως είναι πολύ σκληρή για να… πεθάνει και πήρε -με μεγάλη ανατροπή- τη νίκη (5-3) στο φιλικό που έγινε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, για την ενίσχυση των σκοπών του ΚΕΦΙ (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών) και του Χαμόγελου του Παιδιού Πάτρας.

14 χρόνια μετά το έπος της Πορτογαλίας και το 1-1 στο Euro 2004 η Εθνική βρέθηκε και πάλι να χάνει από τους “φούριας ρόχας” (1-3) αλλά αυτή τη φορά έφτασε στη νίκη (5-3) με ανατροπή στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε ο Γιώργος Καραγκούνης να… τρέχει όπως πάντα -ακόμα και να “μανουριάζει” με τους αντιπάλους- και τον Στέλιο Γιαννακόπουλο να κάνει χατ—τρικ.

Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο μετά τα τέρματα των Καράσκο και Αλφόνσο Πέρεζ (11′ και 22′). Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα μείωσε με την γκολάρα του Καραγκούνη (54′), αλλά ακολούθησε το τέρμα του Λούκε για το τελευταίο γκολ των Ισπανών στο φιλικό (65′).

Η Εθνική 2004 έδειξε τη μαχητικότητα της, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε στη μεγάλη ανατροπή.  Στο 70′ ο Γεωργιάδης κέρδισε πέναλτι, ο Μπασινάς δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά ο Γιαννακόπουλος από κοντά έκανε το 2-3. Ο Stelios με άλλα δυο γκολ και Κατσουράνης με ένα ακόμα “γύρισαν” το ματς και το πανηγύρισαν με τη ψυχή τους.

Ξεκίνησαν για την Εθνική:
Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Γκούμας, Καψής, Φύσσας, Ζαγοράκης, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος, Καραγκούνης, Τσιάρτας, Χαριστέας

Επαιξαν και οι: Χαλκιάς, Βενετίδης, Γεωργιάδης, Παπαδόπουλος, Νταμπίζας, Κατεργιαννάκης, Καφές

Δεν αγωνίστηκαν οι: Δέλλας, Νικολαΐδης, Λάκης

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις