Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μάντσεστερ Σίτι – Γκουαρντιόλα: “Καμία ανοχή στον ρατσισμό”

Μάντσεστερ Σίτι – Γκουαρντιόλα: “Καμία ανοχή στον ρατσισμό”
ΦΩΤΟ Reuters

Η ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Ραχίμ Στέρλινγκ στο Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι ήταν ένα θέμα που.. βρήκε το χρόνο του στη συνέντευξη Τύπου του Πεπ Γκουαρντιόλα, ενόψει του αγώνα των “πολιτών” με τη Χοφενχάιμ για το Champions League (12.12.2018 / 22:00).

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ δέχθηκε ρατσιστική “επίθεση” στο Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι, όταν πλησίασε την εξέδρα των γηπεδούχων -για να εκτελέσει ένα πλάγιο άουτ- γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των Αρχών αλλά και της διοίκησης των “μπλε”.

Η Τσέλσι κατάφερε να ταυτοποιήσει τους τέσσερις φιλάθλους της ομάδας που είχαν τη συγκεκριμένη ρατσιστική συμπεριφορά προς στον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι και ανακοίνωσε ότι αποκλείονται ισοβίως από τους αγώνες της ομάδας και πως δεν θα ξαναμπούν στο “Στάμφορντ Μπριτζ”.

“Η ανοχή στον ρατσισμό θα πρέπει να είναι μηδενική” σχολίασε αρχικά ο Πεπ Γκουαρντιόλα και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: “Ο ρατσισμός είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, που πρέπει να το εξαφανίσουμε. Πρέπει να παλεύουμε για μια καλύτερη κοινωνία”.

“Εκτίμησα πολύ αυτή την ενέργεια της Τσέλσι” ανέφερε ο Καταλανός τεχνικός για τον αποκλεισμό των συγκεκριμένων οπαδών από τους Λονδρέζους.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις