Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

“Ματωμένες” φανέλες και έκκληση στον Μέσι για το φιλικό στην Ιερουσαλήμ! “Μην παίξετε”! [pics]

“Ματωμένες” φανέλες και έκκληση στον Μέσι για το φιλικό στην Ιερουσαλήμ! “Μην παίξετε”! [pics]
ΦΩΤΟ Reuters

Το φιλικό της Αργεντινής με το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ έχει προκαλέσει αντιδράσεις, λόγω των συρράξεων στη Λωρίδα της Γάζας, όπου πρόσφατα σκοτώθηκαν πολλοί άμαχοι. Οι Παλαιστίνιοι καλούν την παρέα του Λιονέλ Μέσι να μην αγωνιστεί, ενώ ορισμένοι βρέθηκαν στην προπόνηση της Αργεντινής στην Καταλονία, κρατώντας αιματοβαμμένες φανέλες της ομάδας.

Η Εθνική Αργεντινής έχει προγραμματίσει να δώσει το τελευταίο της φιλικό παιχνίδι πριν από το Μουντιάλ το προσεχές Σάββατο (9/6) με αντίπαλο την Εθνική του Ισραήλ.

Η απόφαση των Ισραηλινών, όμως, να πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση στην Ιερουσαλήμ έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τους Παλαιστίνιους, λόγω και των πρόσφατων θανάτων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας.

Όλα αυτά βέβαια ξεκίνησαν με αφορμή την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, εγκαινιάζοντας μάλιστα και την αμερικανική πρεσβεία στο σημείο. Το σημείο που αποτελεί εδώ και χρόνια κανονικό πεδίο μάχης και που η απόφαση του αμερικανού προέδρου έκανε την κατάσταση ακόμη χειρότερη.

Οι Παλαιστίνιοι καλούν την Αργεντινή να ματαιώσει το φιλικό, προκειμένου να μην δώσει την ευκαιρία στο Ισραήλ να κάνει προπαγάνδα, με ορισμένους υποστηρικτές αυτών να πηγαίνουν έξω από το προπονητικό κέντρο στην Καταλονία, όπου προετοιμάζεται η παρέα του Μέσι για το Μουντιάλ, και να κρατούν αιματοβαμμένες φανέλες της ομάδας.

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται, με το κλίμα να είναι τεταμένο, λίγες μέρες πριν από την πρόβα τζενεράλε της Αργεντινής κόντρα στο Ισραήλ για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Δείτε φωτογραφίες έξω από το προπονητικό κέντρο στην Καταλονία

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις