Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Με… VAR η ιστορική άνοδος της Ουνιόν! Έριξε τη Στουτγκάρδη του Δώνη

Με… VAR η ιστορική άνοδος της Ουνιόν! Έριξε τη Στουτγκάρδη του Δώνη
@VfB

Η Ουνιόν Βερολίνου έφερε 0-0 στην έδρα της με τη Στουτγκάρδη κι έχοντας σαν… προίκα το 2-2 του πρώτου αγώνα μπαράζ, πήρε την άνοδο στην Bundesliga για πρώτη φορά στην ιστορία της, ρίχνοντας έτσι την ομάδα του Τάσου Δώνη στη δεύτερη κατηγορία.

Την παρθενική της πρόκριση στα… σαλόνια της Bundesliga πανηγυρίζει η Ουνιόν. Η ομάδα του Βερολίνου έφερε 0-0 μέσα στην έδρα της με τη Στουτγκάρδη και έχοντας πάρει 2-2 στον πρώτο αγώνα μπαράζ, κέρδισε την άνοδο στη «μεγάλη» κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Η Ουνιόν είχε και τη… βοήθεια του VAR, για την ακύρωση γκολ των φιλοξενούμενων σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αόγκο (10’). Ο διαιτητής έκρινε πως ο εκτεθειμένος Γκονζάλες εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα Γκίκιεβιτς, έδωσε οφσάιντ, η ομάδα του Τάσου Δώνη δεν μπόρεσε να σκοράρει στο υπόλοιπο του ματς κι έτσι γνώρισε μοιραία τον υποβιβασμό.

https://www.youtube.com/watch?v=aI2yE-y-X2U

Να αναφέρουμε ότι ο Τάσος Δώνης των φιλοξενούμενων έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει (12 και 29’) με την ομάδα του να γνωρίζει τον υποβιβασμό.

Στο 57’ η Στουτγκάρδη ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Πρέμελ μέσα στην περιοχή, αλλά και πάλι η εξέταση του βίντεο από τον διαιτητή οδήγησε στην απόφαση να δείξει «παίζετε»!

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις