Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέλος της ΕΕΑ: “Ο Σαββίδης πήρε την Ξάνθη για να τη σώσει απ’ τους Τούρκους”

ΠΑΟΚ Ξάνθη
Intime.gr

Με δηλώσεις της σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, η Ειρήνη Μαρούπα επιτέθηκε στον συνάδελφό της στην ΕΕΑ, Ηλία Αρκούδη και τόνισε πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης “πήρε την Ξάνθη”, κίνηση όμως την οποία έκανε για να γλιτώσει τους Ακρίτες από τους Τούρκους!

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Metropolis 95,5” και αφού… επιτέθηκε στο συνάδελφό της στην ΕΕΑ, Ηλία Αρκούδη (έχει ξεσπάσει ένα… μέτωπο μεταξύ τους, μετά την εισήγηση που υπήρξε για ΠΑΟΚ και Ξάνθη), η Ειρήνη Μαρούπα τόνισε πως ο Ιβάν Σαββίδης “έχει την Ξάνθη”, ωστόσο, αυτό το έκανε για να την γλιτώσει από τους Τούρκους!

Το χαρακτηριστικό σημείο των δηλώσεων της κ. Μαρούπα

Κατ’ αρχάς, είναι ξεκάθαρο και πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι φίλαθλοι και του ΠΑΟΚ, και της Ξάνθης, και οι Θεσσαλονικείς και οι Θρακιώτες και οι Μακεδόνες. Πράγματι ο κύριος Σαββίδης πήρε την Ξάνθη. Προκύπτει αυτό από όλα τα στοιχεία του φακέλου και αποφάσισα έτσι κι εγώ. Αυτό που πράγματι εισέφερα στην επιτροπή και θα σας το πω και ευθέως, αφού το θέλει ο κ. Αρκούδης, ευτυχώς υπάρχουν πρακτικά.

Πράγματι, διαπίστωσα ότι στο γήπεδο και το ξενοδοχείο της Ξάνθης, δεν υπάρχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα. Τράβηξα και σχετικές φωτογραφίες. Και τους είπα ότι εγώ αυτό που κατάλαβα εκεί, είναι ότι ο Σαββίδης δεν το έκανε, για να νοθεύσει το ποδόσφαιρο, απόδειξη είναι ότι στη Λάρισα που αντιτίθεται στα ποδοσφαιρικά και επιχειρηματικά του συμφέροντα έχει δανείσει έναν από τους καλύτερους παίκτες της, τον Ουάρντα (από ό,τι μου είπαν αυτοί που ξέρουν το θέμα), αλλά την πήρε ενδεχομένως για να προφυλάξει την Ξάνθη, να μην πέσει στα χέρια Τούρκου, όπως τη διεκδικούσε να την αγοράσει ο αρχηγός της Φενέρμπαχτσε από το 2015, που φάνηκε και μας ομολόγησε στην επιτροπή ο κ. Στράτος, ότι χάνοντας τη χορηγία της SKODA, ο Πανόπουλος ήθελε να «ξεφορτωθεί», να ξεφύγει από τις οικονομικές και αθλητικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ Ξάνθη.

Εδώ τους είπα ότι οι συνέπειες αυτής της απόφασης θα είναι να υπάρξει μείζον εθνικό θέμα! Υπήρξε μείζον εθνικό θέμα; Αναγκάστηκε η Κυβέρνηση να κάνει αυτό που εισηγήθηκα εγώ στην Επιτροπή; Τι τους είπα; Τους είπα το αυτονόητο. Ο,τι βεβαίως υπάρχει παράβαση. Να μην επιβάλουμε αυτές τις εξοντωτικές ποινές, πόσω μάλλον που αφορά μάλλον εθνικό θέμα, και το έκανε για αυτόν τον λόγο ο κ. Σαββίδης και πήρε την Ξάνθη από τα χέρια του Τούρκου, αλλά τουλάχιστον ας διατηρήσουμε την απόλυτη αμεροληψία και αξιοπιστία των αποφάσεων της επιτροπής και της ίδιας της επιτροπής. Πώς; Ξέρουμε ότι η απόφασή μας θα είναι συντριπτικά καταστροφική για τον έναν από τους δύο πρώτους του πρωταθλήματος. Πρέπει, λοιπόν, το λιγότερο, να ελέγξουμε τις καταγγελίες που υπάρχουν και τα όποια γεγονότα και τις διαδόσεις και για τον άλλον πρώτο.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις