Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μίλαν – Μοντέλα: “Ελπίζω την Πέμπτη να… κοιμάται η ΑΕΚ”

Μοντέλα - ΑΕΚ - Μίλαν

“Ήρθαμε για τη νίκη” τόνισε ο Βιντζένζο Μοντέλα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ενόψει του αγώνα της Μίλαν με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η… απάντηση του στον Χιμένεθ για τον χαρακτηρισμό “κοιμώμενος γίγαντας”. “Είμαι ήρεμος. Η διοίκηση με στηρίζει” τόνισε.

Ευδιάθετος, παρά τη δύσκολη θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Μίλαν, εμφανίστηκε ο Βιντσένζο Μοντέλα, στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα της ΑΕΚ με τους “ροσονέρι” για το Europa League.

Ο Ιταλός τεχνικός σχολίασε τον χαρακτηρισμό “κοιμώμενος γίγαντας” που έδωσε ο Μανόλο Χιμένεθ για τη Μίλαν, εκφράζοντας την ελπίδα πως οι “ροσονέρι” θα καταφέρουν να πιάσουν την ΑΕΚ… στον ύπνο.

“Η Μίλαν υπερτερεί σε μονάδες”

“Χαίρομαι που έχει την αντίληψη αυτή ο προπονητής της ΑΕΚ. Ελπίζω αύριο να είναι η ΑΕΚ αυτή που θα κοιμηθεί. Η ΑΕΚ είναι μια δυναμική και γρήγορη ομάδα, έπαιξε καλά στο πρώτο παιχνίδι και έχει καλές πιθανότητες πρόκρισης. Εμείς θα πρέπει να τους περιορίσουμε και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι”, τόνισε.

Ερωτηθείς για το τι δίδαξε τη Μίλαν το πρώτο ματς με την ΑΕΚ, απάντησε: “Είχαμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, επιθετικό και γρήγορο, που ξέρει να κινείται καλά. Η Μίλαν υπερτερεί σε μονάδες, είχε περισσότερη κατοχή και θα πρέπει να αποδείξουμε την Πέμπτη πως είμαστε ανώτεροι και να βγάλουμε τα καλά μας στοιχεία”.

Όσο για το κακό ξεκίνημα της Μίλαν στη σεζόν και ειδικά στο πρωτάθλημα είπε: “Εμείς θέλουμε την πρώτη θέση στον όμιλο του Europa League ενώ και στο πρωτάθλημα πιστεύω πως υπάρχει χρόνος να ανέβουμε. Είναι αλήθεια πως αρχίσαμε άσχημα, αλλά και οι προπορευόμενοι αντίπαλοί μας ξεκίνησαν πολύ δυνατά”.

Μιλώντας για την επάνοδο του Λεονάρντο Μπονούτσι που έχασε τα δύο τελευταία ματς λόγω τιμωρίας είπε: “Η αξία του είναι αναμφισβήτητη, για το παρόν και το μέλλον της Μίλαν. Η ξεκούραση θα του κάνει καλό. Δεν πρέπει να τον κρίνουμε, τον πιστεύουμε πάρα πολύ”.

Σχετικά με τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν από την ομάδα και την αμφισβήτηση που δέχεται είπε: “Ασφαλώς οι αρνητικές στιγμές είναι χρήσιμες για το μέλλον. Το σημαντικό είναι να κερδίζεις. Τον Ιούνιο άρχισε ένας νέος κύκλος μετά από πέντε δύσκολα χρόνια, με πολλές αλλαγές. Υπάρχει θέληση να ξαναγίνει δυνατή η ομάδα.

Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα, όπως κι εγώ. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά αρχίζουμε να τις ξεπερνάμε και αυτό όμως γίνεται μόνο με αποτελέσματα. Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ και είμαι πολύ αισιόδοξος. Προσωπικά είμαι ήρεμος και επικεντρωμένος στη δουλειά μου.

Γνωρίζω τα ρίσκα που έχει το επάγγελμά μου. Το μόνο που μπορώ να καταφέρω είναι μέσα από τη δουλειά και με τη βοήθεια της διοίκησης να πάρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Η διοίκηση με στηρίζει και είμαι σίγουρος πως θα καταφέρω να διαχειριστώ τα πράγματα καλύτερα”.

Τέλος, για το αν η αναμέτρηση με την ΑΕΚ αντιμετωπίζεται από τον ίδιο σαν γούρι, γιατί στις προηγούμενες δύο φορές που η Μίλαν αντιμετώπισε την ελληνική ομάδα κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο, ο Μοντέλα είπε: “Δεν αλλάζω το αυριανό αποτέλεσμα με την κατάκτηση του Europa League. Μοναδική μου σκέψη είναι να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρώτη θέση”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις