Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μίλαν – Ολυμπιακός: “Ερυθρόλευκη” κατάρρευση σε 9 λεπτά!

Μίλαν – Ολυμπιακός: “Ερυθρόλευκη” κατάρρευση σε 9 λεπτά!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός για 70 λεπτά στο Σαν Σίρο, ωστόσο κατέρρευσε στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να δεχθεί τρία γκολ από τη Μίλαν μέσα σε 9 λεπτά και να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι (3-1) από το Μιλάνο.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Την πρώτη του ήττα στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του υπέστη ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ηττήθηκε με 3-1 από τη Μίλαν στο Σαν Σίρο, για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Οι “ερυθρόλευκοι” πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση για 70 λεπτά, άγγιξαν το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο τα “γκρέμισαν” όλα μέσα σε 9 λεπτά. Από το 70′ μέχρι το 79′, η Μίλαν πέτυχε τρία τέρματα κι ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση. Δύο γκολ σημείωσε ο Κουτρόνε (70′, 79′) κι ένα ο Ιγκουαΐν (76′) για τους Ιταλούς. Ο Γκερέρο είχε δώσει το προβάδισμα στους Πειραιώτες στο 14′.

Ο Ολυμπιακός πλέον έχει μόλις 1 βαθμό, ενώ η Μίλαν είναι πρώτη στον όμιλο με 6. Στους τέσσερις βαθμούς έφτασε η Μπέτις, η οποία νίκησε με 3-0 την Ντουντελάνζ.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με 11 νέα πρόσωπα, με τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει ολικό “λίφτινγκ” στην ενδεκάδα του ενόψει και του ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή.

Η Μίλαν μπήκε στο παιχνίδι πιο δυνατά και κατάφερε να βρει δίχτυα μόλις στο 6′, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Ο Σούσο έβγαλε τη σέντρα ο Μποναβεντούρα έπιασε την κεφαλιά κι ο Καστιγιέχο την έστειλε στα δίχτυα, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ. Αν δεν έβρισκε ο Ισπανός την μπάλα, τότε θα ήταν κανονικό το γκολ, με τον άσο των γηπεδούχων να κάνει ένα “δωράκι” στους Πειραιώτες.

Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν το “δώρο” αλλά δεν το… γύρισαν πίσω. Στην πρώτη φάση τους, άνοιξαν το σκορ. Ο Κούτρης με μία σέντρα ακριβείας βρήκε το κεφάλι του Γκερέρο κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1 στο 14′.

Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες πάγωσαν τον ρυθμό και μέχρι το 30′ κράτησαν με άνεση το προβάδισμα. Στα τελευταία 15 λεπτά του ημιχρόνου, η Μίλαν ανέβασε στροφές, σφυροκόπησε την εστία του Σα, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και οι “ερυθρόλευκοι” αμυντικοί κράτησαν το μηδέν.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μίλαν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, με τον Ολυμπιακό να χτυπάει στις αντεπιθέσεις. Τα σουτ των Νάτχο ανησύχησε τον Ρέινα, με την Μίλαν να ανεβάσει στροφές με την είσοδο των Τσαλχάνογλου και Κουτρόνε στο παιχνίδι.

Στο 70′ ο Ροντρίγκες έβγαλε τη σέντρα και ο Κουτρόνε με κεφαλιά έκανε το 1-1. Ο Φετφατζίδης προσπάθησε με σουτ να “παγώσει” εκ νέου το Σαν Σίρο, αλλά δεν τα κατάφερε, με τους Πειραιώτες να καταρρέουν στη συνέχεια.

Στο 76′ ο Ιγκουαΐν με ωραία προσπάθεια στην περιοχή, άδειασε τον Σισέ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1. Ο Ολυμπιακός στο 79′ γκρέμισε ότι καλό είχε δημιουργήσει στο ματς με το τρίτο τέρμα που δέχτηκε και το δεύτερο που σημείωσε ο Κουτρόνε, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 3-1, έπειτα από ασίστ του Τσαλχάνογλου.

Διαιτητής: Μπόμπι Μέιντεν (Σκωτία)
Κάρτες: Τσαλχάνογλου
ΜΙΛΑΝ (Τζενάρο Γκατούζο): Ρέινα, Καλάμπρια, Μποναβεντούρα (54′ Κουτρόνε), Καστιγιέχο (54′ Τσαλχάνογλου), Σούσο (80′ Μπορίνι), Ιγκουαΐν, Ρομανιόλι, Μπακαγιόκο, Ζαπάτα, Μπίλια, Ροντρίγκες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης (78′ Μεριά), Κούτρης, Μιράντα, Σισέ, Γκιγιέρμε, Νάτχο, Τουρέ (83′ Φορτούνης), Γκερέρο, Φετφατζίδης, Ναουέλ (72′ Ποντένσε).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις