Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Το μονταρισμένο video από τα αποδυτήρια της Τούμπας που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ στην έφεση

ΠΑΟΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης των γεγονότων του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, η πλευρά του “δικέφαλου του Βορρά” προσκόμισε ένα μονταρισμένο video -χωρίς ήχο- από τα αποδυτήρια της Τούμπας, το οποίο ζήτησε να εξεταστεί και να ληφθεί υπόψη από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Το συγκεκριμένο video -που αναφέρουμε και πάλι πως δεν έχει ήχο- έφερε σε έντονη αντιδικία τις δυο πλευρές, με τον ΠΑΟΚ να αναφέρει πως σε αυτό φαίνεται ο διαιτητής Κομίνης να σφυρίζει για να επιστρέψουν οι δύο ομάδες στο γήπεδο και την ΑΕΚ να αντιδρά.

“Έχουμε ζητήσει να παραστεί ο κ. Κομίνης. Να ξεκαθαρίσει ποιος έχει την υπαιτιότητα για την διακοπή του αγώνα και για το αν κάλεσε τις ομάδες να βγουν. Απέφυγε να έρθει στο πρωτοβάθμιο και απέφυγε να έρθει και εδώ. Ζητήσαμε να πάρουμε το οπτικοακουστικό υλικό από τα αποδυτήρια. Δεν το έκανε το πρωτοβάθμιο όργανο, είπε όμως ότι μπορούσε να το προσκομίσει ο ΠΑΟΚ. Εμείς το αποκτήσαμε αυτό το υλικό. Έχουμε ετοιμάσει μια πεντάλεπτη περίληψη από αυτό το υλικό, που θεωρούμε ότι είναι τα πιο σημαντικά”, τόνισε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης.

“Στην πρώτη αίτησή μας δεν μας δόθηκε το υλικό γιατί δεν αναγνωρίστηκε το έννομο συμφέρον. Την δεύτερη αίτησή μας προς την Εισαγγελία, την έχω. Και στο υπόμνημά μας στο πρωτοβάθμιο, αιτηθήκαμε να το ζητήσει ο αθλητικός δικαστής. Σας προσκομίζω τρεις αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Όλες λένε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό σε δεύτερο βαθμό, αποδεικτικό στοιχείο που δεν εμφανίστηκε σε πρώτο βαθμό, με ευθύνη του κατηγορούμενου. Να μας πει ο ΠΑΟΚ πότε ακριβώς ζήτησε από την Εισαγγελία το υλικό και το αίτημά του απορρίφθηκε. Το αποδεικτικό αυτό μέσο προσκομίζεται απαραδέκτως. Έχουν προσκομιστεί βίντεο σε πρώτο βαθμό και βλέπουμε τον κ. Σαββίδη να κυνηγάει τον διαιτητή στα αποδυτήρια” ανέφερε μεταξύ άλλων η νομική εκπρόσωπος της Ένωσης, Έλλη Ρίζου.

Ο δικαστής κ. Σκουτέρης αποφάσισε να συνεχίσει τη διαδικασία αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εξέτασης του βίντεο που προσκόμισε ο ΠΑΟΚ. «Επιφυλασσόμαστε επί του παρόντος. Θα κρίνουμε αν υπάρχει λόγος να προβληθούν τα βίντεο και αν θα ληφθούν υπόψη», τόνισε.

“Από το βίντεο φαίνεται ο Κομίνης ότι σφυρίζει και ότι ο Δημητριάδης σηκώνει τα χέρια και λέει όχι”, επισήμανε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο Μηνάς Λυσάνδρου απάντησε: “Κύριε πρόεδρε, αυτά λέγονται τώρα επειδή είναι μπροστά οι δημοσιογράφοι. Δίνουν δική τους ερμηνεία για το τι δείχνουν τα βίντεο”.

Ο κ. Σκουτέρης επανέλαβε: “Θα αξιολογήσουμε το αποδεικτικό υλικό και θα κρίνουμε αν είναι αναγκαία τα βίντεο. Όλα ανοιχτά είναι”.

Να αναφέρουμε πως το νομικό τμήμα του ΠΑΟΚ, που εξασφάλισε το υλικό με εισαγγελική παραγγελία…

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις