Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Μώραλης: “O Ρωσίδης τίμησε τον Ολυμπιακό όσο λίγοι!” – Συλλυπητήρια και από την ΑΕΚ

Μώραλης: “O Ρωσίδης τίμησε τον Ολυμπιακό όσο λίγοι!” – Συλλυπητήρια και από την ΑΕΚ
ΦΩΤΟ Intime

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Ηλία Ρωσίδη εξέφρασε επίσημα ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, επισημαίνοντας ότι τίμησε τη φανέλα του Ολυμπιακού όσο λίγοι, ενώ συλλυπητήρια απέστειλαν τόσο η ΚΑΕ Ολυμπιακός όσο και η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Θλίψη στον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας προκάλεσε ο θάνατος του Ηλία Ρωσίδη, που απεβίωσε σήμερα (27/12) σε ηλικία 92 ετών. Ο Σήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης εξέφρασε δημοσίως τα συλλυπητήριά για τον θρυλικό αρχηγό του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας, ενώ αντίστοιχα έπραξαν η ΠΑΕ ΑΕΚ και η “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ.

Ο κ. Μώραλης δήλωσε συγκεκριμένα:

“Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Ηλία Ρωσίδη, του θρυλικού αρχηγού του Ολυμπιακού, που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα για 13 ολόκληρα χρόνια και τίμησε τον σύλλογό μας όσο λίγοι.

Ο Ηλίας Ρωσίδης ήταν Πειραιώτης και το πατρικό του ήταν στο Νέο Φάληρο, δίπλα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, το οποίο έμελλε να γίνει το δεύτερο σπίτι του, όπου γνώρισε στιγμές δόξας και λατρείας. Έπαιξε στον Ολυμπιακό τη δεκαετία του 50′, την πιο ένδοξη περίοδο στην ιστορία της ομάδας μας, κατακτώντας 9 Πρωταθλήματα Ελλάδος, 10 Κύπελλα Ελλάδος και 13 Πρωταθλήματα Πειραιά. Ανήκε στην ομάδα που έδωσε στον Ολυμπιακό το προσωνύμιo «Θρύλος», εξαιτίας των επιτυχιών της, για αυτό και του χρωστάμε πολλά. Από σήμερα η οικογένεια του Ολυμπιακού και ο Πειραιάς είναι φτωχότεροι. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ηλία Ρωσίδη, θα σε θυμόμαστε και θα σε αγαπάμε πάντα”.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός

“Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αποχαιρετά έναν τεράστιο αθλητή της οικογένειας του Θρύλου. Ο μεγάλος Ηλίας Ρωσίδης δεν είναι πια ανάμεσα μας, αλλά θα είναι για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά όλων των Ολυμπιακών. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό σου ταξίδι Θρυλικέ αρχηγέ”.

Το συλλυπητήριο μήνυμα της ΑΕ ΑΕΚ και του Συνδέσμου Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Ένωσης

“Η διοίκηση, το ποδοσφαιρικό τμήμα και ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ αποχαιρετούν έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή και μεγάλο αντίπαλο εντός αγωνιστικού χώρου και εκφράζουν τη θλίψη τους για τον χαμό του Ηλία Ρωσίδη. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια από την κιτρινόμαυρη οικογένεια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις