Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Αύξηση έως και 20% στην κατανάλωση μπίρας στη Ρωσία! [pics]

Μουντιάλ 2018: Αύξηση έως και 20% στην κατανάλωση μπίρας στη Ρωσία! [pics]
ΦΩΤΟ Reuters

Παρά τους περιορισμούς που επέβαλαν οι τοπικές αρχές σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας, η κατανάλωση της μπίρας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2018, αυξήθηκε από 8 έως και 20% στη διοργανώτρια χώρα.

Η μπίρα επιβεβαιώνει ότι είναι το “παραδοσιακό ποτό” του ποδοσφαίρου, με τις ζυθοποιίες της Ρωσίας έχουν ήδη επισημάνει την αύξηση της κατανάλωσής της, από τότε που ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση μπύρας στη Ρωσία κατά τις πρώτες εβδομάδες διεξαγωγής των αγώνων του Μουντιάλ 2018 αυξήθηκε κατά 8-20%, με το ποσοστό να διαφοροποιείται ανάλογα με την πόλη.

Η αύξηση ήρθε μάλιστα παρά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν σε διάφορες πόλεις στην πώληση αλκοόλ, όπως δήλωσε και ο επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών ομοσπονδιακών και περιφερειακών αγορών αλκοόλ, Βαντίμ Ντρόμπιζ. Ο ι αρχές υιοθέτησαν μέτρα που αφορούν την πώληση προϊόντων αλκοόλ για να εγγυηθούν την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων και σε ορισμένες πόλεις της Ρωσίας τέθηκαν περιορισμοί στην πώληση και κατανάλωση αλκοόλ, τόσο την παραμονή, όσο και την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, καθώς και περιορισμοί στην πώληση ποτών σε γυάλινο μπουκάλι.

«Τα καταστήματα των οποίων τα κύρια έσοδα βασίζονται στις πωλήσεις αλκοολούχων ποτών και τα οποία υποχρεώνονται να τηρήσουν τους περιορισμούς αυτούς έχασαν μεγάλο μέρος των κερδών τους. Όμως, οι απώλειες αντισταθμίστηκαν από τη μεγάλη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών τα οποία διατίθενταν από διάφορα σημεία πώλησης», δήλωσε ο Ντρόμπιζ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η προσφορά ακολουθεί τη ζήτηση και δεν πρόκειται να υπάρξει θέμα έλλειψης μπύρας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις